Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

A Vasasnál nem kérnek a melegolimpiából

2012.06.26. 17:27

A Vasas szurkolóinak egy csoportja petíciót nyújtottak be Markovits Lászlónak, a klub elnökének, mert nem szeretnék, ha a klub létesítményei is helyszínei lennének a melegolimpiának.

„A Vasas-szurkolók egy csoportjának nevében azzal a kéréssel fordulunk Önhöz és a Vasas S.C. vezetőihez, hogy vizsgálják felül a megkötött szerződéseket és akadályozzák meg a Fáy utcai és a Folyondár utcai létesítményben június 27-e és július 1-e között az Atlasz-Frigo által Budapestre szervezett 2012. évi rendezvényét, a 14. Euro Games 2012 -t!"

„Nekünk szurkolóknak nem feladatunk, hogy mások felett ítélkezzünk, mert a szexualitás mindenkinek a magánügye, de ez az esemény véleményünk szerint egy provokatív rendezvény. Olyan esemény, ahol a korábban börtönnel büntethető homoszexuális életvitelű emberek – akik mára eljutottak arra a szintre, hogy különböző jogokra hivatkozva, kisebbségként kirekesztő sporteseményt rendezhessenek – a nagy többségben lévő egészséges embereket provokálják."

„Sajnos a helyszín biztosításával mindehhez a Vasas S.C. a nevét adja, létesítményein kívül pedig az emberek a rendezvényhez a 101 éves Vasas nevet, a volt és jelenlegi sportolókat, valamint a szurkolóit kapcsolhatják, kapcsolják" - olvasható a közleményben, amiben a melegolimpiát ellenző Tarlós István főpolgármesterre is utalnak.

02
Fotó: Barakonyi Szabolcs

Megkérdeztük magát Markovits Lászlót is, megkapták a petíciót, de hivatalosan csak később fognak rá reagálni, addig nem mondhat semmit az ügyről.

Június 27. és július 1. között Budapesten rendezik meg a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű sportolók nemzetközi sportversenyét, a 14. Eurogamest. Az eddigi tapasztalatok szerint a melegolimpiák mintegy 10-12 ezer résztvevőt és érdeklődőt vonzottak. A budapesti rendezvényre is mintegy tízezer embert (3 ezer sportolót, 2 ezer kísérőt és 5 ezer látogatót) várnak a szervezők.