Katalin
-2 °C
3 °C

Ez a döntetlen nagyon sokat érhet a Vidinek

2012.07.19. 20:17

A Videoton a Slovan Bratislavával kezdett az Európa Liga selejtezőjének második körében. A pozsonyi első meccsnek egyértelműen a hazaiak voltak az esélyesei.

A Slovan két év éve albérletben, a Pasienky-stadionban játszik, saját pályájukat - ahol a szlovák kommandósok húsz éve rommá verték a fradistákat - éppen újjáépítik. A szlovákok tavaly az AS Romát verték ki és jutottak az EL csoportkörébe, ahol a későbbi döntős Bilbaóval is összekerültek. Egy ponttal, csoportutolsóként estek ki.

Romahrendőrök és Videoton-szurkolók Pozsonyban

Körülbelül ezer fehérvári drukker kísérte el a Videotont, a rendőri készültség óriási volt. Másfél órával a meccs előtt leszakadt az ég Pozsonyban, de a meccset nem zavarta meg. Orbán Viktor is a helyszínen nézte a meccset, máshol nem is tehetné, mivel tévéközvetítés nem volt.

A Videoton kezdett, nem ijedtek meg. Az első emlékezetes momentum: Peltier próbált a Videoton kapuja felé ollózni, csak nem volt ott a labda. A fehérvári tábor magasan leszurkolta a hazaiakat.

Negyedóra után Mitrovics lőtte volna be a védők között a szlovák tizenhatoson belülre a labdát, de lefülelték. Aztán Tóth Balázs próbálkozott távolról, de a kapus fogta, veszélytelen volt.

A 25. percben Oliveira esett el a tizenhatoson belül, nem járt érte büntető. Egy pecre rá megszerezte a vezetést a Slovan. Peltier jobb oldali beadását Sebo fél fordulatból lőtte a bal sarokba. Négy percre rá egyenlített a Videoton, Sándor passzát Oliveira tizenhatról lőtte a bal felsőbe: 1-1.

Oliveira kapott sárgát a 33. percben. Öt percre rá Milinkovics adott középre, de Sebo rosszul vett át, sikerült felszabadítani.

A hazai drukkerek "We are white and blue, who the fuck are you" felirattal kedveskedtek a fehérváriaknak a szünetben.

A második félidőt Peltier közeli fejese nyitotta, Bozsovics bravúrral mentett. A 49. percben Oliveira próbálkozott távoli, lapos lövéssel, de nem volt veszélyes. Nemsokára Gyurcsó ment el a jobb szélen, beadását blokkolták. Az 57. percben Nikolics fűzte be a védőket a szlovák tizenhatoson belül, jobbal lőtt, de a kapus fogta. Aztán jött egy veszélyes fehérvári szöglet, Sándor alig maradt le róla.

Rohamrendőrök visznek el egy Videoton-szurkolót a meccs előtt

A hetvenedik perc körül érkezett a stadionba a hír, hogy egy Vidi-drukkert még korábban, kint elvittek a rendőrök.

Húsz perccel a vége előtt kicsit feljöttek a szlovákok, de a Videoton hátul zavartalanul passzolgathatott

Torghelle tizenöt percet kapott, Nikolicsot váltotta. "Csere a vendég-mannschaftban." Grendel helyett Mészáros a szlovákoknál. A bemondó valószínűleg részeg volt, szerinte a 28. percben jártunk.

Bozsovics mentett Peltier elől a hajrában, majd a túloldalon először Mitrovics lőtt, végül Torghelle próbálkozott, de elcsúszott. Peltier orrba rúgta Brachit, de megúszta a védő.

Az EL-selejtező végén a fehérvári drukkerek éljeneztek, a hazaiak csöndben voltak. Az 1-1, az idegenben lőtt gól értékes lehet a jövő csütörtöki, hazai visszavágóra.

Jegyzőkönyv

Slovan Bratislava (szlovák)-Videoton FC 1-1 (1-1)
Pozsony, 6218 néző, v.: Alekszej Nyikolajev (orosz)
gólszerzők: Sebo (26.), illetve Oliveira (30.)
sárga lap: Oliveira (33.), Gyurcsó (64.)

Slovan: Kovác - Bagayoko, Gorosito, Pauschek, Luksík - Sebo, Kladrubsky (Sabo, 66.), Milinkovic, Grendel (Mészáros, 78.), Peltier - Halenár (Szarka, 86.)

Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira - Gyurcsó (Balufo, 80.), Tóth B. (Szekeres, 88.), Sándor Gy., Mitrovic, Oliveira - Nikolics (Torghelle, 75.)