Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Biztató, hogy rossz játékkal kapott ki a Loki

2012.07.24. 11:02
Kondás Elemér csapata tudja, hogy javulniuk kell, az albánok nem védekezni jöttek. A BL-visszavágó Nyíregyházán.

Egygólos hátrányt kell ledolgoznia az albán bajnok Skenderbeu-vel szemben a Debrecennek a kedd esti Bajnokok Ligája-selejtezőn, ehhez az első mérkőzésen mutatott keserves játéknál sokkal többet kell mutatnia a magyar csapatnak.

Ezzel az előző bajnokságot veretlenül záró debreceni csapat edzője, Kondás Elemér is tisztában van. „Szeretnénk változtatni a taktikánkon, játékfelfogásunkon. Elképzelhető, hogy egy-két változás történik a csapatban, de ez csak kedden dől el. Az albánok kint azért tudtak támadni, mert hibát hibára halmoztunk. Sokkal nagyobb elszántság kell és kevesebb hiba. Nem hagyjuk figyelmen kívül, hogy az ellenfél remek csapat, ezért a biztonságot is szem előtt tartjuk" - idézi az edzőt a klub honlapja. Kondás elmondta, a játékosok feltüzelve, felpörögve várják a visszavágót, és reméli, hogy szurkolók az előző szezonban nyújtott játékot láthatják majd viszont. Az is bizakodásra ad okot, hogy az első meccsen rosszul játszottak. „Biztató, hogy rossz játékkal kaptunk ki, mert ezen tudunk változtatni. Ha jó játékkal szenvedtünk volna vereséget, baj lenne" - mondta Kondás.

Coulibaly hiába harcolt az első meccsen
Coulibaly hiába harcolt az első meccsen
Fotó: MTI

A Loki felkészült arra is, ha az albánok védekező játékkal próbálják kihúzni a kilencven percet. „A Skenderbeu valószínűleg a biztonságosabb játékra törekszik majd, hiszen az előny náluk van. Figyelni kell arra, hogy a megszerzett labdákkal hogyan sáfárkodnak, igyekszünk ebben megakadályozni őket" - ígérte a Debrecen trénere.

Véleményét a Loki védője, Mészáros Norbert is osztotta. „Nehéz találkozó áll előttünk, de okultunk a hibáinkból. Ha a csapat minden tagja százhúsz százalékot nyújt, elérhetjük a célunkat.  Az első meccsen nem úgy működött a védekezés, mint az egész bajnokságban, de remélem, ezen tudunk változtatni. Kielemeztük a mérkőzést, bízom a csapat sikerességében."

A debreceniek az első meccsen akár nagyobb verést is kaphattak volna, a Skenderbeu azonban nem használta ki megfelelően a helyzeteit, így csak egygólos előnyt szerzett. Az albánok edzője szerint a múlt héten látottak ellenére az erőviszonyok nem változtak. „Továbbra is a Debrecent tartom esélyesnek a továbbjutásra, nagyobb nemzetközi tapasztalattal bír, kiváló játékosai vannak, de természetesen mindent megteszünk, hogy sikerrel vegyük ezt a mérkőzést is" - idézi az albán edzőt a Loki honlapja. Stanislav Levy igyekezett leszögezni, nem állnak majd be védekezni. „Bár előnnyel várjuk az összecsapást, nem védekezni jöttünk, szeretnénk megmutatni, mire vagyunk képesek, és igyekszünk minél többet kihozni a meccsből. Szerencsére a csapatban mindenki egészséges, kedden még lesz egy edzés, akkor dől el, kik kezdenek, de nem lesz nagy változás a legutóbbi csapathoz képest".

A Debrecen a visszavágót kénytelen idegenben játszani. Nyíregyházán fogadják majd a Skenderbreu-t, miután az Oláh Gábor utcai stadion nem felelt meg az UEFA előírásainak. Kondás Elemér a meccset megelőző sajtótájékoztatón meg is köszönte a nyíregyháziaknak a vendéglátást, elmondta, remek körülmények között készülhettek a mérkőzésre.

A 20:30-kor kezdődő találkozót a rendőrség kiemelt biztonsági kockázatúnak minősítette, ezért nagy erőkkel biztosítja majd a meccs helyszínét és a városba vezető utakat is ellenőrizni fogják.

Ha a Debrecen sikerrel venné a BL-selejtezőt és továbbjutna, akkor a következő körben a macedón Vardar Szkopje és a fehérorosz Bate Boriszov párharcának győztesével játszanak. Az első meccset a Bate nyerte otthon 3-2-re.