Lenke
17 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Oda a BL, a DVSC-nek esélye sem volt

2012.08.07. 22:47
A magyar bajnok jó helyzetből, 1-1-gyel várta a nyíregyházi visszavágót, de hamar kiderült, a BATE Boriszov egyértelműen jobb csapat. Kiállítás is nehezítette a Debrecen dolgát, de nem ezen múlt, hogy idén sem lesz hazai csapat a Bajnokok Ligájában. Az EL-ben lehet vigasztalódni.

A BL-selejtező 3. körének visszavágója úgy kezdődött, ahogy a kinti is: a BATE játszott fölényben, de leginkább veszélytelen beívelésekkel próbálkoztak. A hazaiaknak sem volt viszont komolyabb helyzetük, harcosan, lelkesen próbálkoztak előrébb jutni, Yannick bal oldali beívelései nem voltak igazán veszélyesek. A félidő felénél már látszott a Debrecen játékosain, hogy fáradtak, ami sok jót nem sejtetett egy ilyen iramú meccsen.

A 25. percben megszerete a vezetést a BATE. Volodko várta ki a legjobb pillanatot, hogy még ne leshelyzetben indítsa Mozolevszkijt, aki Nikolov szorításában, a kiérkező Verpecz mellett a kapuba passzolt. A játék ennek ellenére sem változott, Coulibaly kevés volt elöl. A félidő legnagyobb helyzete Mészárosé volt, Bódi veszélyesen bejövő szabadrúgásába tudott beleérni, de két méterről is mellétrafált.

A második félidőre teljesen átvette az irányítást a BATE, hiába jött be Sidibe is csatárnak Coulibaly mellé, most ő sem tudott segíteni. Az 57. percben emberhátrányba is került a Debrecen, Nikolov rántotta le a meginduló Mozolevszkijt, amiért teljesen jogosan kapta meg második sárgáját. Ettől fogva szétesett a magyar csapat, két percre rá jött a második, magyar szempontból peches fehérorosz gól. Bódi fel akart szabadítani, de Hlebhez pattant a labda, aki pár csel után középre tette. Érkezett Volodko, labdája Korhut érintésével, Verpecz lába között ment a kapuba.

A BATE ezek után érthetően támadni sem akart, csatár helyett középpályás jött, a Debrecen becsületesen, de eredmény nélkül ment előre, de komolyabb szépítési lehetőséget csak Rezes jobb oldalról érkező lövése jelentette, amit Gorbunov a kapufa segítségével tolt ki. A hazaiaknak a szépítés sem jött össze, de a gyakorlatilag teltházas nyíregyházi stadionban vastapssal bíztatták a csapatot a hosszabbításban.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. forduló, visszavágók

Debreceni VSC-BATE Boriszov (fehérorosz) 0-2 (0-1)
Nyíregyháza, 10 000 néző, v.: Liran Liany (izraeli)
gólszerzők: Mozolevszkíj (25.), Volodko (59.)
kiállítva: Nikolov (57.)
sárga lap: Korhut (12.), Coulibaly (43.), Mészáros (45.), Nikolov (51., 57.), illetve Simics (60.), Radkov (82.)

Feyenoord (holland)-Dinamo Kijev (ukrán) 0-1 (0-0)
Továbbjutott: a Dinamo Kijev kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

Hiába az első meccs és az ott bekapott szerencsétlen, utolsó percbeni gól, hiába Varga József hiánya, nem ezen múlt. A magyar bajnok 3-1-es összesítéssel esett ki az erősebb, jobb BATE Boriszovval szemben, így az Európa Liga rájátszásában folytathatja.