Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Chilei börtönből igazolták le az orosz drogfutárt

2012.08.15. 13:08
Makszim Molokojedovot 6 kiló kokainnal kapták el Chilében. Börtönbüntetését töltve lett egy helyi klub focistája. Edzőjét Figóra emlékezteti.

Hat kiló kokainnal kapták el két éve Chilében az orosz nemzetiségű Makszim Molokojedovot. A férfi gyerekkönyvekbe rejtve szerette volna Európába csempészni a kábítószert. Három év börtönre ítélték a dél-amerikai országban, ebből kettőt már letöltött, a közelmúltban engedélyezték neki, hogy egy másodosztályú chilei klub labdarúgója legyen.

A 24 éves orosz, aki évekkel korábban hazájában a másodosztályú FK Pskov 747 labdarúgója volt, továbbra is a börtönben él, azonban napközben csapatával, a Santiago Morninggal készül. A klubnál ő az egyetlen európai játékos.

Molokojedov képességeire börtönedzéseken figyeltek fel, ahol a rabtársak tisztálkodószerekkel fizettek neki, hogy mutasson néhány trükköt a labdával. A fiatal orosznak ez annyira jól ment, hogy hamar híre ment, később a chilei szövetségi kapitány, Claudio Borghi is elismerte, a profik között is megállná a helyét. Így július végétől egy őr társaságában kezdte el látogatni a Santiago Morning edzéseit.

Első felkészülési mérkőzésén Molokojedov rögtön két gólt vágott az elsőosztályú C.D. Palestino csapatának. Edzőjét Luis Figóra emlékezteti az orosz, jó a labdakezelése és nagyon gyors. Biztos benne, hogy elboldogul majd a profik között is.

A focista egy frissen életbe lépett törvény értelmében visszamehetett volna Oroszországba (a törvény szerint a zsúfolt börtönök visszaküldhetik szülőhazájukba az elítélteket, ha azok legalább tíz évig nem térnek vissza az országba), ő azonban úgy döntött, marad. Kedden a Santiago Morning elintézte az igazolásához szükséges dokumentumokat, megegyezett Pskov-74-gyel, így az orosz most már hivatalosan is a chilei klub játékosa, hathónapos szerződést kapott. „Az életem ideköt, jól akarom csinálni a dolgaimat" - kommentálta a döntését.

Max Laulie, a chilei börtön szóvivője szerint ha nem is csinálnak gyakorlatot az esetből, de szeretnék megadni a lehetőséget a társadalomba való visszailleszkedésbe annak, aki profi futballistaként boldogulhat.  • Vennék
  • Hírek