Détárinak az állásába került a vereség

2012.08.20. 10:56

Az Újpest egy 94. percben szerzett góllal 2-1-re legyőzte az ősi rivális FTC-t az OTP Bank Liga negyedik fordulójának vasárnapi rangadóján, ezzel első győzelmét szerezte meg a bajnoki idényben, míg a Ferencváros első vereségét szenvedte el.

„Ma reggel, közös megegyezéssel szerződést bontottunk a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzőjével, Détári Lajossal. Fájdalmas, de elkerülhetetlen volt" - írta hétfőn délelőtt a Facebookon Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke, aki már a meccs után üzent ezzel a bejegyzéssel: „Képtelenek vagyunk átlépni az árnyékunkat!"

A klub közleménye

A szakvezető a 2011/2012-es szezonban érkezett az FTC-hez, és nagyon nehéz helyzetben tudott segítségére lenni csapatunknak. A Ferencváros nagyra értékeli a vezetőedző Fradiért tett erőfeszítéseit, ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy a csapat gyorsabb szakmai fejlődését egy új koncepció tudja biztosítani. Ezért kölcsönösen úgy döntöttünk, hogy a változás elkerülhetetlen. Megtisztelő volt a magyar labdarúgás egyik élő legendájával együtt dolgozni, a Ferencváros sok sikert kíván Détári Lajosnak további szakmai karrierjéhez! A klub a holnapi napon bemutatja a Ferencváros új vezetőedzőjét,írja a fradi.hu.

A Fradi négy forduló után 5 ponttal, 6-4-es gólkülönbséggel a kilencedik a 16 csapatos mezőnyben. A csapat két döntetlennel kezdett, előbb a Kecskeméttel odahaza, majd a Péccsel idegenben, majd a Pápát győzte le 4-1-re, ezután jött a vasárnapi vereség Újpesten.

Détári még sehol sem töltötte ki a szerződését, 12 év alatt 19 csapat kispadján fordult meg, a Fradit 2011 augusztusa óta irányította, egyetlen bajnoki éve alatt 34 pontot szedett össze a csapattal, a 11. helyre hozta be az FTC-t. A vezetőség májusban egy évvel meghosszabbította Détári szakmai igazgatói szerződését, amely pár nappal később járt volna le.

A Nemzeti Sport úgy tudja, utódja Hollandiából érkezik, a lap szerint Détárinak azért kellett mennie, mert a vezetőség elvárása az első öt forduló alatt 10 pont volt, de négy forduló után csak öt pontja van a csapatnak.  • Hírek
  • Hírek