Adalbert
15 °C
21 °C

Egyenlíteni akart a kapus, így jött a 4. gól

2012.08.23. 10:26
A Chelsea negyven percig hátrányban játszott. A Reading kapusa a 95. percben egyenlíteni ment fel, ebből kaptak gólt.

Fordulatos mérkőzésen húzta be a három pontot a Chelsea a Reading elleni szerda esti Premier League-találkozón, melyet a londoniak jövő pénteki Szuperkupa-döntője miatt hoztak előre.

A vezetést a hazaiak szerezték meg Lampard tizenegyesgóljával, hét percre rá jött az egyenlítés, egy jó beadás után Pogrebnyak nagy fejesét nem tudta fogni Cech. A vendégek négy perccel később a vezetést is megszerezték: Guthrie a tizenhatos sarkáról végezhetett el szabadrúgást, a hazai kapus alaposan mellényúlt, a labda pedig hálóba vágódott.

A Reading sokáig őrizte az előnyét, de a hetvenedik percben Federici-kapust becsapta Cahill távoli, csavarodó lövése, így megszületett az egyenlítés.

A Chelsea a vezetést csak a 80. percben tudta megszerezni, azt is egy lesgól után. A kékek szépen gurigázták ki a vendégek védelmét, Torres kapta a labdát Ashley Cole-tól az ötös vonalánál és közelről a hálóba lőtt, a visszajátszás után kiderült azonban, hogy a spanyol lesen állt a passz pillanatában.

Ez volt egyébként Torres 73. gólja 150. Premier League meccsén, amióta 2007-ben megérkezett Angliába, csak Rooney (88) és Van Persie (75) volt eredményesebb nála.

Az újonc Reading a 95. percben is harcolt az egy pontért. Egy szögletnél a teljes csapat a Chelsea-tizenhatos környékén ólálkodott, Federici-kapus is felment fejelni. A labdát azonban a hazaiak szerezték meg, akik Hazard vezetésével indultak meg, és a hátul maradt egy szem védőre vezették rá a labdát. A frissen igazolt belga az üresen érkező Ivanovichoz passzolt, aki beállította a 4-2-es végeredményt. Ivanovics az első bajnokin is gólt lőtt, jobbhátvéd átmentette gólérzékenységét erre a szezonra is.