Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Ibra: A PSG-vel végre BL-t fogok nyerni

2012.09.14. 09:36

Nem igazolt volna a PSG-hez Zlatan Ibrahimovic, ha nem hisz abban, hogy BL-győzelmet szerezhet a klubbal. A svéd az UEFA Bajnokok Ligája magazinjának beszélt párizsi céljairól.

„Itt van a jövő. Azért jöttem Franciaországba, mert biztos voltam abban, hogy a PSG Bajnokok Ligáját fog nyerni. A klub vezetői nagyszerű játékosokat hoznak ide, és egy jó csapatot akarnak összerakni. A francia liga vonzóbb és izgalmasabb lesz, a színvonal is növekedni fog" - indokolt.

A svéd hozzátette, izgalmas kalandnak találta a PSG-t. „Nagyon izgalmas és új élmény nekem ez a helyzet. A klub nagy és erős akar lenni, én pedig örömmel veszek részt ebben a küldetésben. Csak jót tudok mondani a Milannál eltöltött időszakról, de ennek a klubnak nagy jövője van, ezért is döntöttem mellettük". Elismerte, az is szerepet játszott döntésében, hogy még sosem nyert Bajnokok Ligáját. „Igaz, hogy még nem voltam BL-győztes, de nem esem kétségbe. A trófeákat nagy játékosok együtt érhetik el, ezért vagyok biztos abban, hogy ez a PSG-nél sikerül majd".

A 30 éves támadó annak is örül, hogy végre Carlo Ancelottival dolgozhat együtt. A veterán edző győzte meg arról is, hogy megéri majd Párizsban focizni. „Beszéltem vele, mielőtt aláírtam, ő győzött meg, hogy ez egy fantasztikus lehetőség. Már látom, igaza volt".

A Paris Saint-Germain egy győzelemmel és három döntetlennel a Ligue 1 nyolcadik helyen áll, Ibrahimovic négy góljával vezeti a góllövőlistát. A Bajnokok Ligájában a franciák a Dinamo Zagreb, a Dinamo Kijev és a Porto ellen játszanak majd az A csoportban, a továbbjutásra minden esélyük megvan.