Vergődve kapott ki Sevillában a Real Madrid

2012.09.15. 21:59
Valami nem áll össze a Real Madridnál, gólt sem rúgva kapott ki Sevillában. A Barcelona negyedszer is nyert, hibátlanul vezeti a spanyol ligát.

A Getafe a spanyol bajnokság második fordulójában legyőzte a Real Madridot, a negyedikben a Barcelona várt a madridi kiscsapatra, amelyik tavaly novemberben a katalánokat is legyőzte.

A Getafe most nem volt komoly ellenfél, Thiago nagy kapufájakor még szerencséje is volt a félidő felénél, a 32. percben viszont Adriano nem kegyelmezett, egy váratlanul eléje kerülő labdát – Fabregas biztosan nem neki akart passzolni – vágott a bal alsóba.

A második félidőben megsérült Puyol egy szerelésnél, két perccel később, az 59.-ben Messi beállt, aki gyorsan duplázott, és megszerezte a hatodik gólját az idei kiírásban. (Az Osasunának és a Sociedadnak is kettőt lőtt.)

Egyik gólja sem marad igazán emlékezetes, előbb tizenegyest értékesített, majd Montoya beadását passzolta az üres kapuba.

Messi ebben a naptári évben hatvanegy gólnál jár, ha ilyen ütemben halad, a százat is megközelítheti decemberre.

Féltették a Barcát ettől a meccstől, mert a válogatott meccsek után általában gyengébben játszanak, ráadásul Iniesta sérült. A Getafe szépített egy megpattanó lövéssel tíz perccel a vége előtt, de a hajrá így sem lett izgalmas.

A szintén csere David Villa a 91. percben állította be a 4-1-es végeredményt. A bajnokságban nincs más hibátlan csapat, ennek megfelelően 12 ponttal vezetnek is a katalánok.

A Real Madrid újabb egygólos idegenbeli szenvedett, ezúttal Sevillában. Már a második percben kialakult a végeredmény, amikor egy jobb oldali szöglet után Trochowski nyolc méterről, droppból nagy gólt bombázott a jobbal a bal felső sarokba.

A Real erőlködött, a félidőben beálló Modric kapufát lőtt - Palop kapus beleért még a labdába -, Ramos pedig egy méterről nem tudott megfelelően fejjel beleérni Benzema erősen belőtt labdájára, és nem tudta a kapuba juttatni a labdát.

Mourinho kockáztatott, Khedira a hajrában már jobbhátvédet játszott, de hiába volt sok támadó a pályán az ötlet hiányzott a játékból.

A boldogtalanságát nem leplező C. Ronaldo hisztizett párszor - amikor Spahic szabályosan szerelte a tizenhatos vonalán, rosszul esett neki -, védekezett is, de benne sem volt meg az erő, helyenként enerváltan mozgott. A 94. percben ő kapta meg az utolsó esélyt a pontmentésre, de szabadrúgása jócskán fölément.

Callejon a 87. percben ziccerbe került, kapásból lőtt, de kirúgta a stadionból a labdát. Ez sem tudatos akció volt, a tervszerűség hiányzott a madridiak játékából. Az utolsó negyedórában már kidolgozott támadásra nem futotta. A Sevilla kontrái veszélyesek voltak, de a befejezésnél nem figyeltek eléggé.

A Real Madrid négy forduló után négy ponttal áll, vagyis nem tudott az élmezőnybe emelkedni, pillanatnyilag tizedik.

Kedden a Manchester Cityvel játszik Mourinho csapata, amelyik Stoke-ban ért el 1-1-et.  • Tippek
  • Bankszámla