Henry: 3 gólpassz után gól 30 méterről

2012.10.01. 10:35

Thierry Henry augusztusban ünnepelte 35. születésnapját, de a New York Red Bull futballistája még mindig hihetetlen formában van. Klasszisát a vasárnapi, Toronto elleni bajnoki meccsen is bizonyította.

Az MLS kanadai csapata szerzett vezetést, de csak hat percig örülhettek. Marcus Holgerson Henry mértani pontosságú szögletét fejelte a kapuba.

Ez után a francia csatártársát, Kenny Coopert szolgálta ki kétszer is. Előbb egy kiugratás után – amikor mindenki lövést várt– középre tette, Cooper az üres kapuba gurította, a torontói védők zavarukban egymásnak futottak. A 88. percben előbb egy esernyőcsellel csapta be ellenfelét, majd négy védő között tette a megint üresen álló Cooperhez.

Herny produkciójára a 93. percben tette fel a koronát. Egy remek kiugratás után, 30 méterről zseniálisan emelt a szerb Milos Kocsics kapujába.

A szezonban lenyűgöző játékot produkál eddig, 23 bajnoki meccsen 14 gólt szerzett és 12 gólpasszt adott. A gólok számában és az asszisztokban is negyedik az amerikai futballbajnokság rangsorában.  • Hírek
  • Bankszámla