Lineker beszólt a fűzabáló muszlimoknak

2012.10.05. 18:54

Meghökkentőket mondott Gary Lineker, az angol futballválogatott korábbi, sportszerűségéről is közismert játékosa. Az egykori csatár az Al Jazeera csatornán, a BBC Match of the Day kommentátoraként a Schalke–Montpellier meccsel kapcsolatban tett ízléstelen megjegyzést a franciák arab gólszerzőjének ünneplésére.

A Montpellier játékosa, Karim Ait-Fana gólja után játékostársával, a szintén muszlim vallású Junesz Belhandával ünnepelte a földre borulva a gólját, a muszlim imádság szerint a földre tette homlokát, amire Lineker csak annyit mondott, hogy füvet eszik. Lineker később bocsánatot kért twitter oldalán, így: „Sajnálom, de nem vagyok tisztában minden egyes játékos vallásával.”

Az ügyben megszólalt Ajmal Maszrur, londoni imám is: „Ez egy hülye megjegyzés és puszta tudatlanság volt. Egy nagyon amatőr dolog egy olyan futball-legendától, mint Lineker, aki állítólag példakép is. Ami még elfogadhatatlanabb, hogy mindezt az Al Jazeera csatornán hangzott el.”

Lineker pedig tudhatta volna, hogy badarságokat beszél. Minden bizonnyal követi a Premier League meccseit és idén már hatszor láthatta, hogy a Newcastle szenegáli csatára, a góllövőlistát vezető Demba Ba is így ünnepli minden találatát.

Szaúd-Arábiában is, a mali középpályás, Lassana Fane egy káprázatos átemelős kapásgólja után csapattársaival a földre borulva imádkozott a gól után.  • Hírek
  • Megtakarítás