Béla
4 °C
15 °C

Messi úgy gurította, ahogy Ronaldinho

2012.10.19. 14:40

Az Argentína-Uruguay vb-selejtezőn Lionel Messi nem úgy lőtte a szabadrúgást, ahogy idén már kétszer is betalált a Real Madridnak. Meg sem próbálta átemelni a sorfalat, laposan, a felugró uruguayiak alatt gurított, a kapus nem ért oda a jól helyezett lövésre.

„Úgy akartam elrúgni, ahogy Ronaldinho és Pirlo" - vallotta be a sikeres szabadrúgás kapcsán az argentin, aki a 3-0-s végeredményt állította be a Muslerának lőtt góllal.

A brazil Ronaldihno, Messi korábbi csapattársa 2006-ban egy Werder Bremen elleni Bajnokok Ligája-meccsen lőtt ugyanilyen szabadrúgásgólt, de a tradíciót még Rivaldo indította el a klubnál, a Milan ellen idegenben talált be laposan meglőtt, sarokra helyezett lövésével. A 2001-es legendás, 5-4-es Liverpool győzelemmel zárult UEFA Kupa-döntőben Javi Moreno hasonló szabadrúgásával egyenlített az Alaves az angolok ellen.

A Marca remek összeállításából kiderül, hogy a spanyol bajnokságban különösen népszerűvé vált ez a szabadrúgásfajta. Santi Cazorla még a Malaga játékosaként és a válogatottban is betalált így, de Coutinho és Benat is lapos lövéssel verte át a védőket és a kapusokat nemrég.

A Messi által említett Pirlo-gól is a közelmúltban esett, a veterán Juventus-középpályás október elején a Siena ellen gurított a sorfal alatt a kapuba.