Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Okos bíró gólhoz tud segíteni

2012.11.09. 23:11

A Bundesliga tizenegyedik fordulójának pénteki nyitómeccsén a Mainz 2-1-re verte a Nürnberget, és ezúttal nem Szalai Ádám volt a tabellán ötödik helyre előrelépő hazai csapat nyerőembere.

Az első gólt Müller lőtte, a másodikat Ivanschitz, az elsőnél Kinhöfer játékvezető kétszer is tökéletesen alkalmazta az előnyszabályt, a szélső nem esett el a párharcban, és amikor másodszor is lerázta magáról a védőjét, középre adás helyett a lövést választotta.

Jól tette, elsurrant a védő lábai között, és a kapus keze alatt is a labda. Mivel a tizenegyedik percben jött az első gól, jobban nem is kezdődhetett volna a meccs. Kinhöfert amúgy annyira nem dicsérték a meccs utáni értékelésben, mert négyszer vette el a labdát a Nürnbergtől bedobásnál, és egy gyors nürnbergi kontrát is megakasztott, akkor nem alkalmazta olyan jól az előnyszabályt, mint a gólnál.

Szalai sokat brusztolt és küzdött, volt egy veszélyes lövése, igazi csapatmunkás volt, ha kellett a védekezésből vette ki maximálisan a részét, amikor sok szögletet rúgott a vendégcsapat.