Angelika
-4 °C
3 °C

Egyék meg a pécsi edzők, amit főztek

2012.11.14. 11:41

Az NB I.-ben szereplő PMFC-Matias tulajdonosa szerint a játékosok produkciója csapnivaló, az edzővel nem beszél, a klubja helyezése nem érdekli. Matyi Dezső a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

A magyar bajnokságban 10. helyen álló pécsi csapat tulajdonosa a múlt héten a csapat edzőjének, Supka Attilának ment neki, aki a Siófok elleni 2-1-s győzelem után azt nyilatkozta, a játékoskeret nem alkalmas a lendületes, jó játékra. Matyi a bama.hu-nak erre reagálva azt mondta, az edző a bajnokság előtt alkalmasnak tartotta a keretet, hogy elérjék a kitűzött célokat. Az utóbbi időben a tréner többször is a játékosokra hárította a felelősséget a rossz játék miatt, ez pedig nem tetszett a tulajnak, aki a Tiszaújváros elleni kupakudarcot egyenesen provokációnak tartotta.

Matyi a Nemzeti Sportnak elmondta, Supkával azóta nem beszélték meg a történteket. „Miért beszéltünk volna? Én mindig mindenkivel szóba állok, aki beszélni akar velem. De azt mégsem várhatja el tőlem senki, hogy én rohangásszak az alkalmazottaim után" – jelentette ki, majd hozzátette, a csapat teljesítményét csapnivalónak találja.

„Engem nem érdekel a helyezés. A hárompontos rendszerben pillanatok alatt fel- vagy letornássza magát egy csapat. Persze, hogy jó lenne kilépni a nemzetközi porondra, de én egyelőre beérném azzal is, ha az általam irányított klub közönségszórakoztató futballt játszana. Sőt, ha egyáltalán futballozna" – kritizálta a játékot.

„Tudja, mi a legnagyobb baja a magyar futballnak? Hogy nagyon sok benne a túlélő. Az olyan ember, aki csak a túlélésre játszik, akit csak a saját pozíciója érdekel, és aki alkalmatlan a feladata elvégzésére" - mondta a lapnak. Matyi szerint nem új keletű jelenségről van szó, Pécsen sem mostanában robbant ki a feszültség a klubon belül.

Változtatni egyelőre azonban nem akar. „Kíváncsian várom, a szakmai stáb hogyan eszi meg ezt az ízetlen, szagtalan, sótlan ételt, amelyet az elmúlt hetekben főzött".