Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Dobjon el mindent, itt a 25 legjobb Ibra-gól

2012.11.17. 09:56

Összegyűjtöttünk az angoloknak négyet rúgó Zlatan Ibrahimovic legszebb góljaiból huszonnégyet. Az elsőt még otthon a Malmöben szerezte, az utolsót szerda este.

A svéd támadó a Malmöben kezdett termelni, innen került az Ajaxhoz, ahol 2002-ben az év gólját szerezte, NAC Breda fél csapatából hülyét csinált egy szólóval. A holland bajnokságból igazolt Olaszországba, ahol a Juventus, az Inter és a Milan játékosaként is emlékezetes gólokat vágott, sarokkal, szabadrúgásból és kapásból is betalált. A válogatottban az olaszoknak rúgott pazar gólt, de a magyar válogatott Király Gábor is emlékezhet a 93. percben a rövid felsőbe lőtt bombájára. A PSG-ben néhány hete talált be akrobatikus mozdulattal, oxival kapásból küldte a hálóba a labdát.

A 31 éves svéd nem csak lábbal erős, nagyon jól is fejel. A Barcelonában csukafejesből elért gólját választottuk ki, ez volt az első találata a katalán klubnál, ahol egy szezont húzott le.

A francia bajnokságban futballozó támadó vezeti a góllövőlistát, tizenkét mérkőzésen tíz gólt rúgott. A válogatottban nyolcvanötször játszott, eddig harminckilencszer talált be.