Koronavírus adatok

2021. dec. 07.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Mária
-5 °C
4 °C

A Red Bull attól tart, baj lesz Brazíliában

2012.11.19. 15:45

Az amerikai futamot generátorhiba miatt adta fel a világbajnokságot vezető Sebatian Vettel csapattársa, Mark Webber. A Red Bullnál aggódnak, hogy baj lehet az utolsó versenyen Brazíliában, le is cserélik a bűnös alkatrészt.

A szezonban harmadjára okozott problémát a generátor a Red Bullnál. A világbajnokságot vezető Vettelnek a valenciai Európa GP-t és az Olasz Nagydíjat is fel kellett adnia, mert megadta magát az autó.  A vasárnapi futam után Vettel azt mondta, az újabb generátorhiba egyáltalán nem jó hír, a probléma okát pedig könnyen meg kellene találnia a csapatnak.

Az austini versenyen az összes Reanult-csapat új generátort használt, a Red Bull azonban maradt annál a verziónál, mellyel korábban már volt gond. „Aggódunk a generátor miatt, ez az igazság. Ez már a harmadik generátorhibánk volt az idén, míg a többi csapatnál mással voltak problémák" – tette hozzá Chris Horner csapatfőnök, aki a Renault-val egyetértésben úgy döntött, a Brazil GP-n már ők is az új fejlesztésű generátort fogják használni.

Vasárnap a 18. körben állt meg az addig dobogós helyen versenyző Webber autója, így Alonso feljött a harmadik helyre, és az utolsó futam előtt csak tizenhárompontos a hátránya Vetellel szemben.

Remi Taffin Renault-mérnök árulta el, ez a hiba volt az utolsó csepp. "Egyszerű, mostantól az új típust használják, az is átment minden teszten" - nyilatkozta az Autosportnak.

A többi Renault-csapat már Austinban is azt vetette be, de az RBR, mivel Monza, azaz öt futam óta semmi baj nem volt a régebbi generátorral, eddig nem állt át.

Az újjal már több mint 2000 kilométert is futottak a többiek, úgyhogy Taffin szerint nem kockázat azt berakni.