Előd
9 °C
17 °C

Ronaldót megállítani? Hívjuk a rendőröket!

2012.11.20. 13:52

A Manchester City nehéz helyzetben van, a Bajnokok Ligája D csoportjában az utolsó helyen áll, csak két győzelemmel van még esélye a továbbjutásra. Szerdán a Real Madriddal játszik Roberto Mancini csapata, ahol kulcsfontosságú lehet Cristiano Ronaldo semlegesítése.

A City-menedzser erre nem sok esélyt lát: „Hogy állíthatnánk meg őt? Talán úgy, hogy hívjuk a rendőröket" - mondta viccesen. „Topjátékos, rászolgált az Aranylabdára, rengeteg gólt lőtt az elmúlt szezonban, és hozzásegítette a Realt, hogy megelőzze a Barcelonát a bajnokságban. Remélem, szerdán rossz estéje lesz. Nagyon nehéz olyan játékossal szembeszállni, aki minden mérkőzésén szerez egy-két gólt."

Ronaldónak ez lesz az első manchesteri meccse azóta, hogy 2009-ben elhagyta a Unitedet a Real Madridért. Mancini szerint nemcsak ő, de az egész csapat motiváltan játszhat, mert még a Real sem számít biztos továbbjutónak.

Az előző mérkőzésükön a Real 1-2-ről fordított a Bernabeuban, hat perc volt már csak a lefújásig, de Benzema egyenlített, majd Ronaldo a győzelmet is megszerezte. Mancini szerint ez meg is határozta csapatának játékát a hátralévő három BL-meccsre.

„Úgy gondolom, nincs túl sok esélyünk a következő körbe jutni, de a futball furcsa. A szurkolóinknak nagyon fontos lesz ez a meccs, már három-négy éve erre várnak, hogy Real vagy a Barcelona ellen játsszunk a Bajnokok Ligájában. Fontos mecs lesz, és jól akarunk teljesíteni"- mondta a City-menedzser.