Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Hová mehet David Beckham?

2012.11.20. 12:34

David Beckham bejelentette, az MLS döntője után elhagyja amerikai csapatát, a Los Angelest. A középpályás 37 éves, már a Galaxy is levezetés volt neki, a kora alapján simán visszavonulhatna, de azért nem lenne meglepő, ha folytatná.

Augusztusban még arról beszélt, addig játszana, amíg csak lehetséges. „Meglátjuk, hány éves koromban fejezem be. Szeretem ezt a játékot, és még folytatni akarom. Még mindig magas szinten akarom űzni, ha nem tudom ezt a szintet tartani, akkor abbahagyom."

A múlt héten az Ausztrál Futballszövetség kezdett tárgyalni az angollal, Alessandro Del Piero után egy újabb kiöregedőfélben lévő klasszis játszhatott volna az élvonalukban, de Beckham gyorsan nyilvánvalóvá tette, eszébe sincs Ausztráliába menni.

Az amerikai hip-hop és reagge-énekes, Snoop Lion (egykor Snoop Dog) szándéka is inkább a vicc kategóriába tartozik. A sztár elhatározta, hogy bevásárolja magát a skót Celticbe, és odaviszi Beckhamet is legalább egy szezonra, de tudja, a futballista nagyon jól elvan Los Angelesben a családjával. Erre utal az is, hogy Beckham kijelentette, tulajdonosként szállna be a Galaxyba. (Van miből, Amerikában öt év alatt 250 millió dollárt keresett).

Kínából is érkezhetnek vevők, a tőkeerős klubok ott is a veterán sztárokból próbálnak megélni, ezt mutatta Nicolas Anelka és Didier Drogba példája is.

Hová menjen Beckham?

Nem lenne meglepő az sem, ha az új igazolásokra eurómilliókat költő PSG újra megkeresné Bekchamet. Már tavaly is hírbe hozták az angolt a csapattal, Carlo Ancelotti szívesen leigazolta volna, mert a Milanban már dolgoztak együtt, és a PSG is nyilván nyert volna vele anyagilag. A futballista marketingértéke ellensúlyozhatta volna az óriási kiadásaikat.

Beckham 2009-ben és 2010-ben az MLS szünetében az AC Milannál volt kölcsönben, az olasz klub most is szóba jöhet, de ha nem jut tovább a Bajnokok Ligája csoportköréből, nem lenne túl nagy motivációja a futballistának, hogy odamenjen.

Legvalószínűbb választása a Premier League lehet, Beckham korábban azt mondta, ha Angliába térne vissza, csak a Manchester Unitedet tudja elképzelni csapatának, igaz, tavaly ennek ellenére a Tottenhammel edzett az MLS szünetében.

Ferguson talán még helyet is találna neki a csapatában, nem fél az idősebb játékosokhoz nyúlni. A 38 éves Paul Scholes és 39 éves Ryan Giggs példája is ezt mutatja.  • Vennék
  • Bankszámla