Lukács
4 °C
15 °C
283 677 szavazat
371 560 szavazat

Benitezt gyűlölet fogadja a Chelsea-nél

2012.11.22. 14:51

Még egy napja sem nevezték ki Rafa Benitezt a Chelsea megbízott vezetőedzőjének, a szurkolók máris gyűlölik és bojkottot hirdetnek, mert a múltban többször támadta a londoni csapatot.

A szurkolók, ahogy megtudták, hogy Liverpool korábbi menedzsere váltja Roberto di Matteót, azonnal tiltakozó üzenetekkel árasztották el a Chelsea honlapját és a Twittert.

„Rafa Benitez nem a Chelsea menedzsere, nem ő az, akit akartunk. Amikor a Liverpool menedzsere volt, és minket Mourinho vezetett, mindig nagyon elutasító és durva volt velünk. Ha valami baj történt, azért mindig valaki más volt a hibás, sosem ő" - mondta a legnagyobb szurkolói oldal, a cfc.co.uk szerkesztője.

Benitez a Liverpool menedzsereként a Chelsea-szurkolókat is megtalálta, azt mondta, hiányzik belőlük a szenvedély, és egy összevásárolt sztárokból álló csapatért szorítanak, ő pedig nem is örülne egy ilyen sikernek. Több Chelsea-drukker most azzal fenyegetőzött, hogy széttépi a bérletét Benitez miatt, mások pedig csak „kövér spanyol pincérnek" nevezték az új menedzsert.

Egyesek úgy vélekednek, hogy Benitez leigazolása akkora árulás, mintha Mourinho a Barcelonába menne. Sokan attól tartanak, hogy a spanyol edző a Chelsea játékstílusát is átformálja, és a támadások helyett a védekezésre fog koncentrálni.

Benitez a szezon végéig kapott megbízást, már azt tervezi, hogy januárban kit fog leigazolni. Egy középső védőt és egy védekező középpályást is akar, tervei szerint elhozza a Liverpoolból Martin Skrtelt.15%
4490 Ft
3817 Ft
15%
3490 Ft
2967 Ft