Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Összefoglalók és a válogatott az MLSZ Tv-n

2012.11.22. 14:02

A Magyar Labdarúgó Szövetség partneri megállapodást kötött a YouTube videómegosztó oldallal, melyen csütörtökön elindította televízióját, az MLSZ TV-t.

Az MLSZ TV-re az OTP Bank Liga, illetve a Ligakupa mérkőzéseinek góljai, valamint összefoglalói fél órán belül felkerülnek majd, ezek mellett exkluzív videókat is készít majd a stáb, többek között interjúkat és különböző anyagokat a válogatott edzéseiről. A meccsek összefoglalói hétfőnként angol kommentárral is láthatók majd.

Vági Márton, az MLSZ főtitkára hangsúlyozta, 2012-ben alapvető feladata a szövetségnek, hogy a futball híveit kiszolgálja, ezért indították be a világ legnagyobb videómegosztó oldalán az MLSZ TV-t, így az is kiderül majd, hogy valójában mekkora az érdeklődés a magyar labdarúgás iránt.

Heal Edina, a videómegosztót birtokló Google magyarországi vezetője a YouTube népszerűségének érzékeltetésére elárulta, hogy az oldalra egy óra alatt fél évnyi hosszúságú videómennyiséget töltenek fel, és egy nap alatt négymilliárd videónézést regisztrálnak. A magyar felhasználók egyötöde kifejezetten sportot néz az oldalon, ezért fontosnak tartja az MLSZ TV megjelenését, mely szerinte nem csupán az érdeklődőknek, hanem a szövetségnek is komoly hasznot jelenthet azáltal, hogy rajta keresztül kommunikálni tud a szurkolókkal.

Az eseményen elhangzott, hogy a szövetség tervei szerint tavasszal már élőben is lehet majd olyan meccseket nézni az MLSZ TV-n, melyet más tévécsatorna nem közvetít, például korosztályos találkozókat.

Az oldalt gyakorta frissítenék exkluzív tartalmakkal is, Rudolf Gergely például arról beszélt, mennyire érte utol magát a szezon végére. Illetve van már most is egy felvétel, amelyiken Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs a kapusedző, a 86-os vb-t is megjáró Andrusch József tudását teszteli a telki edzőközpontban. A különpárbajt Dzsudzsák nyerte 1-0-ra, három lövésből egyszer betalált.