Torres ultimátumot kapott a Chelsea-nél

2012.12.01. 08:46

Egy hónapja van Fernando Torresnek arra, hogy bebizonyítsa, hogy ő a Chelsea első számú csatára. Ha Rafa Benitez nem tudja kihozni belőle azt, amit a Liverpoolnál tudott, akkor a spanyol könnyen a kispadra kerülhet. Több csatárt már kinézett magának a Chelsea, a Metaliszt Harkivból Taison érkezhet a téli átigazolási szezonban.

Benitez kimondva-kimondatlanul azért érkezhetett Roberto Di Matteo helyére, hogy a formáját régóta nem találó Torresból újra gólerős csatárt faragjon. A kampányba belekezdett, mindkét meccsén Torrest jelölte csatárként a kezdőbe. Nem sok sikerrel, a Manchester Cityvel és a Fulhammel is csak nulla-nullás döntetlenre volt képes a Chelsea.

Torrest 50 millió fontért igazolta le a Liverpooltól Roman Abramovics klubja két évvel ezelőtt, de a csatár nem hozta be az árát, hónapokig gólképtelen volt, és nem vált meccset eldöntő egyéniséggé, ha egy-egy villanása akadt is, hullámzó a teljesítménye, most éppen 648 góltalan percnél jár a Premier Leauge-ben.

Benitez a szezon végéig kötött szerződést a Chelsea-val, most azt ígérte, formába lendíti Torrest. Új fizikai felkészülési módszert dolgoz ki neki, és a csapat taktikáját is átalakítja, hogy több lehetősége legyen befutni Torresnek üres területekre. Benitez egyelőre nem akar lemondani Torresről, és a kétkedőket is igyekszik lecsillapítani, az eddig két meccs és öt közös edzés alapján ne ítélkezzenek.

Azért a végtelenségig az új menedzser sem ragaszkodhat Torreshez, mert a Bajnokok Ligája-győzelem után nagy a nyomás, muszáj eredményt felmutatni. A BL-ből a jövő héten könnyen kieshet a csapat, a Premier Leauge-ben még nem elérhetetlen az első hely, de nulla-nullákkal nem lehet befogni a két manchesteri csapatot. Benitez már korábban is mondta, átalakítja a csapatot, csatártposztra is van már több kiszemeltje. A szerdai meccsen a Van Basten kapáslövését másoló, Taizon már ott ült a lelátón, az első Chelsea-igazolás lehet 10 millió fontért a Harkiv brazilja.

A lehetséges Torres-utódok között emlegetik a Bayer Leverkusen-játékos Andrea Schürrlét és az evertonos Fellainit is. A 22 millió font értékű Schürrlét már Di Matteo is kiszemelte magának, hogy helyettesítse a Kínába távozó Didier Drogbát, de nyáron végül nem szerezték meg a németet.

A Chelsea a nagy formában játszót Radamel Falcaót is elvitte volna, de az Atlético Madrid játékosa egyelőre nem akar mozdulni, állítólag a Real Madrid is kereste, még hároméves szerződése van. Az Atléticóval ugyan most az Európa Ligában játszik, de jövőre már a BL-ben is ott lehet csapatával, jelenleg a másodikok a spanyol bajnokságban. Éppen ezért nem valószínű, hogy változtatna.  • Hírek
  • Hírek