Virág
0 °C
2 °C

Szalai extázisban, a vesztes edző áradozik

2012.12.02. 16:15

Szalai Ádám a Hannover ellen a 89. percben fejelt győztes gólt szombaton, a Bundesliga 15. fordulójában, érhetően extázisban, mezét letépve ünnepelte a találatát, csapata - Wetklo kapust állították ki - emberhátrányban volt. A mainzi csatár góljával visszakerült a góllövőlista elére.

A szezonban már kilencet rúgott, ahogy Stefan Kießling (Bayer Leverkusen), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Mario Mandzukic (Bayern München) és Alexander Meier is.

A ponttáblázaton, ahol a gólokat és a gólpasszokat is számolják, Szalai tízpontos, itt hat másik játékossal van holtversenyben, köztük a három gólt és hét gólpasszt adó Huszti Szabolccsal.

Szalai először a kilencedik forduló után vezette a góllövőlistát a Hoffenheimnak rúgott mesterhármasával, majd Mandzukicot beérve a tizedikben is legelöl volt. Akkor a Werder Bremennek rúgott gólt, azóta bár minden Bundesliga-meccset végigjátszott nem lőtt gólt, öt meccs, 475 perc után tudta megtörni a góltalansági sorozatát. Ráadásul a hétközi fordulóban még egy öngólt is szerzett.

A gólja után Szalai hatvan métert sprintelt a szurkolókhoz és a mezét is letépte, nem érdekelte az ezért járó sárga lap. "Nem akartam ezt csinálni, de hirtelen ott álltam a mezem nélkül. Ritkán él át ilyen győzelmet az ember, a piros lap után hihetetlen koncentráltan játszott a csapat."

Wetklo kapust az 50. percben állították ki, közel egy félidőt tíz emberrel futballozott a Mainz, ezért még értékesebb Szalai gólja.

A Hannover edzője, Mirko Slomka is elismerően szólt a magyar csatárról: "Ma sok szituációban Szalai jelentette a különbséget, és azt az egy gólhelyzetét ki is használta."

A Mainz a győzelmével a hatodik helyre jött fel, a góljaiknak közel felét Szalai szerezte, a 21-ből kilencet jegyez.