Stefánia
0 °C
3 °C

Otthon még úgy játszottam, ahogy akartam

2012.12.04. 10:52

Lionel Messi szerint nélküle is ugyanolyan jól játszana a Barcelona. Nem érdekli, mit mondanak az emberek, csak a csapattársai véleménye számít.

Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger a múlt héten azt nyilatkozta, a Barcelona játéka Lionel Messi nélkül középszerű lenne. Az argentin sztár reagált. „Nem érdekel, mit mondanak az emberek, nem viselkedem diktátorként a csapaton belül. A csapattársaim ismernek, tudják, milyen vagyok. A Barcelonánál megtanultam, hogy milyen csapatjátékosnak lenni, a második csapatban rengeteget fejlődtem. Nem függ tőlem a csapat játéka. Itt, Barcelonában teljesen máshogy dolgoznak, mint a világ többi részén. Argentínában még úgy játszottam, ahogy akartam, össze-vissza szaladgáltam a pályán" – idézi a holland ELF Football.

A támadó megjegyezte, nem jelentenek neki sokat a különböző dicséretek. „Tisztában vagyok azzal, mikor nem játszom jól, nincs szükségem arra, hogy bárki megmondja nekem, de ezekből is tanulok".

A múlt szezonban egyetlen címet sem nyert a Barca, ezt igyekeznek most elkerülni. „Őszintén szólva nem tudom, tavaly mi romlott el, de idén mindent megteszek majd, hogy ez ne ismétlődhessen meg".

A Barcelona sztárja Cristiano Ronaldóval és saját csapattársával, Andrés Iniestával versenyez a 2012-es Aranylabdáért, és Gerd Müller 85 gólos rekordját is megdöntheti. Ha még két gólt rúg az idén, övé lesz a legtöbb gól egy naptári évben.