Katalin
-2 °C
3 °C

Balotelli olyan értékes, mint a Mona Lisa

2012.12.06. 16:33

Mario Balotelli menedzsere, Mino Raiola úgy véli, nincs olyan olasz klub, amely képes lenne kifizetni a játékos átigazolási díját, és azon felül még a fizetését is állni. A futballistáról elindultak a pletykák, állítólag az AC Milan tulajdonosa, Silvio Berlusconi is meg akarja venni Balotellit a Manchester Cityből.

„Balotelli olyan értékes, mint a Mona Lisa, és a City nem hagyott kétséget, nem akarja őt eladni"  - mondta Raiola.

Pedig a csatárt a Milan edzője, Massimiliano Allegri is szívesen látná a csapatában, szerinte jól kiegészítenék egymást Stephan El Shaarawyval. „Azt hiszem, az olasz válogatottban nagy dolgokat tettek. Balotelli nagyszerű játékos, különleges fizikai és technikai adottságokkal. Bár azt hiszem, az adottságai ellenére néhány évet elpazarolt a karrierjéből."

Balotelli átigazolásáról azért kezdtek cikkezni, mert a csatár a legutóbbi nyolc City-mérkőzésen csak egyszer volt kezdő, igaz, sérülések gyötörték. Korábban az Internazionale is kijelentette, hogy a 24 millió fontért eladott Balotellit vissza akarják szerezni.

Az olaszt 2015. június 30-áig köti szerződést a Manchester Cityhez, és jelenleg 32 millió euróra (körülbelül 9 milliárd forint) becsüli az értékét a transfermarkt.de szakmai portál. Ez azonban a Mona Lisa értékétől még messze van, még akkor is, ha Leonardo da Vinci képe felbecsülhetetlen, inkább csak eszmei értéke van. Ha a festmény 768 millió dolláros biztosítási díját nézzük, Balotelli átigazolása csak töredéke ennek.