Stefánia
0 °C
3 °C

Így múlta felül Messi G. Müllert, gólonként

2012.12.12. 09:03
A spanyol bajnokság 15. fordulójában Messi megdöntötte Gerd Müller gólrekordját. Most megnézheti mind a nyolcvanhat gólt.

Az argentin a bajnokságban harminchat mérkőzésen ötvenhatszor talált be, a Bajnokok Ligájában tizenkét meccsen tizenhárom gól a mérlege.

A Spanyol Kupában hármat, a Szuperkupa döntőjében kettőt vágott. Jól ment neki a válogatottban is az idén, kilenc mérkőzésen tizenkétszer volt eredményes.

Góljai számát még növelheti, a kupában kétszer játszanak a Cordoba ellen, a bajnokságban még az Atletico Madrid és a Real Valladoid ellen lépnek pályára az év vége előtt.

Gerd Müller, a németek kiváló csatára negyven éve nyolcvanöt gólig jutott a Bayern Münchenben, ezt a rekordot döntötte meg Messi.

Gerd Müller további gólokat vár Messitől

A nemzet bombázója örömmel vette, hogy egy olyan óriás került elé, mint Messi, reméli, hogy az új csúcs is érvényben marad majd negyven évig. „A hatvan mérkőzésen elért 85 gólos rekordomat, amely 1972 óta tartotta magát, a világ legjobb futballistája, Lionel Messi döntötte meg, és én nagyon örülök a sikerének" - fogalmazott Müller, hozzátéve, hogy a barcelonai „hihetetlenül jó játékos, egy óriás, aki emellett nagyon szerény és igazi profi, csak az a baj, hogy nem a Bayernban játszik".