Virgil
0 °C
3 °C

Kassai és az öregfiúk a beteg gyerekekért

2012.12.13. 10:33

Súlyos és ritka immunbetegségben szenvedő gyöngyösi testvérpár, Kiss Virág és Kiss Málna, illetve a félárva nagyrédei Varbai Alexandra és Jeszenszki Dominik részére szerveznek gyűjtést Gyöngyösön. Az idei Barátság Kupának, amely ezúttal a Focival a gyógyulásért nevet kapta, december 29-én a helyi Kálváriaparti Általános Iskola ad otthont.

Az egésznapos, ingyenes jótékonysági eseményen pályára lép a magyar játékvezetők válogatottja, a heves megyei bírók csapata és a magyar öregfiúk válogatott is. Az eseményen ott lesz Kassai Viktor, az utóbbi évek legnevesebb magyar játékvezetője és Kozma István, korábbi negyvenszeres válogatott is.

A rendezvényen licitálni lehet majd a magyar válogatott által aláírt mezre, a befolyt összeget Kiss Virágnak és Kiss Málnának ajánlják fel, míg a Kassai Viktor és a játékvezető válogatott által dedikált dresszre érkezett felkínálást Rácz Károly, Heves megyei játékvezető fiának, a Langerhans-sejtes histiocytosis nevű, súlyos betegségben szenvedő tizenhároméves fiának ajánlják fel. A magyar öregfiúk csapat tagjainak aláírásával ellátott mezre érkező bevételt a Magyar Rákellenes Liga kapja meg.

Tavaly a Barátság Kupán százharmincezer forint jött össze a felajánlásokból, a szervezők a Heim Pál Gyermekkórház és a Magyar Rákellenes Liga javára ajánlották fel az összeget.