Stefánia
0 °C
3 °C

Fegyvert fogtak a játékosokra a döntőben

2012.12.13. 10:28
A dél-amerikai kupasorozat brazíliai fináléja félbeszakadt, a rendőrök megfélemlítették a vendégcsapatot.

A brazil Sao Paulo nyerte a dél-amerikai Copa Sudamericana sorozat döntőjének szerda esti visszavágóját, miután az argentin Tigre nem volt hajlandó lejátszani a második félidőt.

Az első meccsen 0-0-ra végeztek a csapatok Argentínában. A visszavágó 28. percében Lucas Moura és Osvaldo góljával már 2-0-ra vezettek a brazilok, de az első félidő végén összebalhéztak a játékosok. A dulakodás után előbb a brazilok vonultak az öltözőjükbe, majd nem sokkal később a vendég argentin csapat is.

A Tigre játékosai és edzői szerint ezután jelentek meg az öltözőjüknél a rendőrök, akik berontottak, és több futballistát gumibottal ütöttek meg. A vendégek edzője, Nestor Gorosito azt állította, két rendőr fegyvert fogott rájuk, egy argentin televízió felvételei szerint vérnyomok is voltak az öltözőben. Gorosito később kijelentette, biztonsági okok miatt nem akarják folytatni a mérkőzést.

A játékvezető fél órát várt a vendégekre, akik nem jöttek ki a folytatásra, így 2-0-s győzelmet a Sao Paulonak ítélte, akik ezzel megnyerték Dél-Amerika második számú kupasorozatát.

Brazília 2013-ban rendezi meg a Konföderációs Kupát, egy évvel később pedig a világbajnokság házigazdája lesz.