Timót, Xénia
2 °C
6 °C

12 év után szóba sem állnak vele

2012.12.14. 12:03
Lampardot nem marasztalják a Chelsea-nél, ahol Falcaót a legjobban fizetett játékossá tennék.

Tizenkét év után hagyhatja el a Bajnokok Ligája-címvédő Chelsea-t Frank Lampard, akinek a szezon végén lejár a szerződése, de a klubtól eddig senki sem kereste. „Egyáltalán nem tárgyaltunk, a Chelsea térfelén van a labda. Szép tizenkét évet töltöttem el itt, de semmi sem tart örökké, még ha szeretném is" – nyilatkozta a középpályás a The Sunnak.

Lampard úgy véli, még legalább két-három évet tudna a legmagasabb szinten futballozni. Korábban az amerikai bajnok Los Angeles Galaxyvel is hírbe hozták, ahol épp David Beckham utódját keresik, állítólag a Paris Saint-Germain is képben van, de kínai klubok is szívesen vinnék.

A londoniaknál nem szoktak hosszútávú szerződést ajánlani a harminc fölötti játékosoknak, Didier Drogba is ezért hagyta el a nyáron a klubot, és igazolt Kínába.

A Chelsea 2001-ben tízmillió fontért vásárolta meg Lampardot a West Hamtől, azóta 612 mérkőzésen 189 gólt vágott a londoniaknál, idén májusban Bajnokok Ligáját nyert.

Ha Lampard távozik is, Abramovics elsősorban a csatárosort erősítené. Elsődleges célpontja továbbra is Radamel Falcao, akit a világ egyik legjobban fizetett labdarúgójává tenne. A Daily Mail szerint heti az Atletico Madridban futballozó kolumbiai heti kétszázezer fontot keresne, ezzel megelőzné a klubnál legtöbbet kereső Fernando Torrest, aki százhetvenötezret visz haza.