Emma
-2 °C
6 °C

A Ferencváros a kormánynak hisz, nem a 2013-as költségvetésnek

2012.12.15. 16:36

A kedden elfogadott költségvetésben nem különített el a kormány külön pénzt a Ferencváros új stadionjára. A fideszes Kubatov Gábor már azt is közzétette, márciusban az Újpest elleni rangadó lesz az utolsó meccs az Üllői úton. Az egyes kiemelt jelentősségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosának hivatala arról tájékoztatotta az Indexet, hétmilliárd lesz jövőre a Fradira, de egyelőre nem tudni, honnan.

„Nem döbbentett meg, hogy nem találni a 2013-as állami költségvetés számai között az új Albert-stadion építését. Én azt tudom, hogy van egy kormányhatározat, mely szerint 2013-ban elkezdik bontani és építeni az új stadiont, és benne van az is: 2014-ben elkészül az új aréna. Hogy milyen pénzből, az nem az én dolgom. Semmi okom nincs tehát arra, hogy ne higgyek az új stadion felépítésében” - vázolta a helyzetet az FTC-vezér.

„Ennek megfelelően változatlanul márciusi pálya-búcsúmeccsre készülünk, az Újpest ellen. Amíg nem lesz stadionunk, albérletbe kényszerülünk, mert a népligeti ideiglenes pálya felhúzását mégsem sikerült végigvinnünk. Több variáció van, de a legvalószínűbb, hogy a Puskás-stadionban fogunk játszani. Ha valahova megyünk, akkor az építés alatt az összes meccset ott szeretnénk játszani, több helyszín nem lesz, csak egy ideiglenes otthon” - mondta el Orosz Pál.  

Szóba került a klub büdzséje is: „Másfél milliárdos költségvetésből gazdálkodunk jelenleg, ami egy Fradinak nem túl sok, és amiért nagyon meg kell dolgozni, ma már nem özönlenek csak úgy a szponzorok a névre. Nem tartok attól, hogy állami hátszelű kis kedvencnek fogják nevezni az FTC-t, mert tudom, milyen hatalmas erőfeszítés a pénzt előteremteni.”  

A célokról elmondta: „A szezon vége volt a csapat számára a legfényesebb. A szezon előtt azt mondtam, ötbe szeretnénk kerülni a bajnokság végére, most úgy tűnik, három pontra a dobogótól még merészebb álmaink is lehetnek, szerencsével akár oda is elérhetünk. A bajnokság végéig hátralévő 13 meccsből 8-10-et mindenképpen szeretnénk megnyerni. Reménykedem már idén a nemzetközi szereplésben.  

Az új edző, Ricardo Moniz felfedezőiről is szó esett: „Jó döntésnek látszik Moniz kispadra ültetése, új szemléletet hozott a holland. Hogy ki találta őt meg? Hosszadalmas keresés volt: Kubatov Gábor klubelnök találta ki, hogy külföldi edző kell most ide, sokat keresgéltünk, többször beszéltem például Leo Beenhakkerrel, többekkel tárgyaltunk, mire kiderült, hogy Moniz az, aki passzol az FTC-szemlélethez.”  

„Nem voltam rá dühös, amikor elmaradt az edzés, miután a játékosok azt válaszolták neki, még nem kapták meg a fizetésüket. Ez délelőtt volt, én délután utaltam. Ricardo dolga, mikor tart tréningeket, én tartottam a szavam, őt pedig az eredményei minősítik. Minden héten van egy másfél órás munkatalálkozónk, ahol hármasban - Moniz, Máté Csaba pályaedző és én - mindent átbeszélünk, jókat vitázunk. Moniz kapcsolatrendszerét kiválóan tudja a Ferencváros használni, folyamatosan kapjuk tőle az ötleteket, minden ősszel érkezett idegenlégiós az ő ismeretségein keresztül érkezett” - fűzte hozzá Orosz.  

„Nincs még kész a csapat, két poszton kell erősíteni: a védelemben és kell egy befejező csatár Böde mellé. A télen Moniz kapcsolatrendszeréből egy külföldi támadó érkezik tehát az Üllői útra. Az eddig érkezett légiósok színt hoztak a csapat játékába, a téli csatlakozók is ilyenek lesznek. Ugyanakkor vannak érinthetetlen alapembereink, akiket most biztosan nem adnánk még el” - árulta el a játékoskeret alakulásáról.  

„Többször felvetődik a magyar focisták kérdése. Szeretnénk növelni a számukat, akiket viszont elküldünk, egyszerűen nem férnek bele a koncepcióba. Ma valóban légiósokból lehet jó csapatot építeni, miközben az a vicc, hogy  a bosnyák válogatott Besic vagy épp a holland Jenner kevesebbe kerül, mint a magyar éljátékosok” - árnyalta a helyzetet a Fradi vezérigazgatója.