Adalbert
15 °C
21 °C

260 millió euróra árazták be Messit

2012.12.19. 16:20

A Barcelona kedden jelentette be, hogy Lionel Messi 2018-ig hosszabbította meg szerződését. A Marca úgy tudja, évente nettó 16 millió eurót keres majd.

Az argentin ezzel a második legjobban fizetett futballista lesz a világon, csak Samuel Eto'o, az Anzsi Mahacskala csatára kap nála többet, aki évi húszmilliót keres az orosz csapatnál. A lap szeptemberben közölt összesítése alapján a Barca-futballista új szerződésével magasan veri például Wayne Rooney-t, Fernando Torrest és Cristiano Ronaldót is.

Messi mellett a csapatkapitány Puyol és egy másik ász, Xavi szerződését is meghosszabbították 2016-ig. Vélhetően mindhárom játékos a nevelőklubjából vonul majd vissza, korábban egyértelművé tették ezt a szándékukat.

Messinek a szerződése mellé további bónuszok járnak, pluszpénzt kap, ha a klub mérkőzéseinek hatvanöt százalékán pályára lép egy szezonban, és azért is, ha a Barcelona bejut a Bajnokok Ligájába. Utóbbi szinte garantált, hiszen a spanyol bajnokság első három helyezettje automatikusan részt vesz a csoportkörben. A Barca az elmúlt kilenc évben mindig bejutott.

Messi kivásárlási záradékát is megemelték, 260 millió eurót kell kicsengetnie annak, aki barcás szerződésének 2018-as lejárta előtt át akarja igazolni.