Stefánia
0 °C
3 °C

Mourinho: Maradok a Realnál

2012.12.29. 14:39 Módosítva: 2012.12.29. 14:39
José Mourinho Dubajban zárja az évet. Egy interjúban kifejtette a Reallal kapcsolatos álláspontját, a jelenét és a jövőjét a klubban. Mourinho maradni akar Madridban, és megszerezni a harmadik BL-győzelmét, ami a Real 10. győzelme lenne. És ki a fontos?

José Mourinhóról az elmúlt hónapokban már leírták, hogy ez az utolsó éve Mardidban, vissza szeretne menni Angliába, aztán mindezek ellenkezőjét is, hogy marad a Realnál, de összeveszett a játékosaival. A portugál edző a karácsonyt a családjával Portugáliában töltötte, majd Dubajba, a Globe Soccerre érkezett, ahol számos barátját (Maradona, Capello) üdvözölhette, és interjút adott az olasz Tuttosportnak.

Visszavonul?

Mourinho távozásával kapcsolatos kérdésekre talányosan válaszolt, előbb Alex Fergusont, a Manchester United edzőjét idézte, aki mint mondta, túl öreg ahhoz, hogy befejezze, majd hozzátette, ő még túl fiatal, hogy nyugdíjba menjen. Szeretné egy harmadik klubbal is megnyerni a Bajnokok Ligáját, amely a Realnak elsőként a világon, 10. alkalommal sikerülhetne.

Hogy mi volt a legnehezebb hete az életében? Inkább hónapokról beszélt. Eltölteni az elmúlt két hónapot úgy, hogy közben a sajtó, különösen a spanyol egyfolytában róla cikkezett, mondta. Szeretne nyerni, de a múlt heti, Málaga elleni vereség miatt sok mindent át kell gondolnia. Szerinte a futballban minden percről percre változik, csak egyvalami változatlan: az edzőnek tennie kell a dolgát.

Kitértek arra is, hogy melyik klub lehetne a jövőben célpontja, és Mourinho megemlítette, nem szeretné megzavarni a Madrid elnökét, Florentino Perezt, de legelőször franciául tanult meg, ráadásul a PSG-nek ott van Ancelotti.

A Bajnokok Ligájában a következő meccse a Realnak a Manchester United ellen lesz. Mourinho kifejtette, vásárolni fog Alex Feusonnak egy 400-500 eurós bort, mert ő nagyszerű kóstoló, és értékelni fogja. Szerinte fantasztikus összecsapás lesz, dupla kihívás. Először is tudják, hogy nyerjenek, de azzal is tisztában van, hogy könnyen elbúcsúzhat a BL-től, amit sokan szeretnének látni.

A Juventusról is említést tett, amely a vele BL-t nyert Portóra emlékezteti. És miért tart tőle? Mert Contével ez egy elsüllyeszthetetlen hajó, mondta, amely képes megnyerni a bajnokságot és a BL-t is. Nem számít, hogy nincsenek olyan kiváló csatárai mint neki: Benzema és Higuaín.

És hogy mit beszélt Maradonával Dubajban? „Nagyon egyszerű dolgot mondtam neki. A futballban az olyan játékosok, mint Maradona, Ronaldo vagy Messi, nagyon sokat számítanak. Ők a futball, nem én."