Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-8 °C
3 °C

A kiesőválogatott lezúzná a spanyolokat

2012.06.21. 13:58
Ibrahimovic vagy Van der Vaart? Huntelaar vagy Robin van Persie? Esetleg Sevcsenko? Álmunkban nagyon sajnáltuk azt a szövetségi kapitányt, akinek az lenne a problémája, hogy kit állítson a kezdőbe, és kik maradjanak ki.

Összeállítottunk egy csapatnyi játékost, kapust, védőket, középpályássort, támadókat, akiknek nem kis szerepük volt válogatottjuk kiesésében, de egy másik formációban talán a döntőbe is eljutottak volna. Mivel először dolgozunk velük, klasszikus 4-4-2-es formációt választottunk ahhoz, hogy a negyed- és elődöntőket simán véve a döntőben megverjük a legerősebbnek tartott (ide mindenki képzelje azt, akit akar).

Arsvain és Blaszczykowski
Arsvain és Blaszczykowski
Fotó: Kai Pfaffenbach

A kapuba az ír Given került annak ellenére, hogy négyet kapott a spanyoloktól. Egyrészt a spanyolok bárkinek lőnek négyet, ami persze egy kapusnak nem érdem, de így is volt néhány olyan védése, ami további góloktól mentette meg a csapatát. Sőt, Iniesta lövésénél az Eb egyik legnagyobb védését mutatta be. Cseréje a lengyel Tyton. Saját csapatában is csereként állt be Szczesny kiállítása után, és egyből 11-est fogott. Ez az ő posztja.

Agger harcol Müllerrel
Agger harcol Müllerrel
Fotó: Eddie Keogh

A védelemmel vagyunk a legnagyobb gondban, hiszen azzal, hogy válogatottjuk kiesett, a legnagyobb felelőség mégis csak a védelmeké, és csak másodsorban az impotens csatároké. A meggyőzően teljesítő dán Agger, és a gólt is szerző ír St Ledger takarítanak középen. Bal szélen az ukrán Szelin, de inkább az oroszoktól az egész baloldalt uraló, megállás nélkül robotoló és a kapura is veszélyes Zsirkov jön számításba. Jobb oldalon hátul az Eb egyik legnagyobb gólját lövő, egyébként védekező középpályás Blaszczykowskyt játszatnánk. Szívünk szerint a két gólig jutó (hivatalosan csak az egyiket adták neki) svéd Mellberget is kezdőbe tennénk, de most jó helyen lesz a kispadon is.

A középpálya nem véletlenül holland és orosz játékosokból áll: Robben, Sneijder, Arsavin, Dzagojev és a csatárokat mozgató Van der Vaart, illetve a hollandok elleni nyerőember, a dán Krohn-Dehli. Jól látják, többségében bal lábasokkal vagyunk ellátva, de egyrészt Van der Vaart a jobbat is kitűnően használja, másrészt ügyes keveréssel bal lábast küldhetünk a jobb szélre, összezavarva a védelmet.

Sevcsnekó
Sevcsnekó
Fotó: Alex Livesey

A csatárokkal a fentebb részletezett problémával szembesülnénk. Ki kezdjen? Az angol vagy a német gólkirály? Vagy a lengyel Inzaghi, Lewandowsky? Kihagyható-e Ibrahimovic? Esetleg az ukrán főnixmadár Sevcsenkóban van még egy jó meccs? Ez utóbbi kérdést nem tudjuk eldönteni, de azt láttuk, hogy Huntelaar és van Persie egymást zavarták a pályán. Huntelaarban azt láttuk, hogy a legnagyobb meccseken nem megy neki, ezért a döntőben inkább van Persie-nek előlegeznénk meg a bizalmat. És nem, nem hagyható ki Ibra.

Már csak egy csapatpszichológusra van szükség, és meg is nyernénk az Eb-t.

A kiesők válogatottja

kapus: Given (ír),
védők: Zsirkov, Agger, St Ledger, Blaszczykowsky
Középpálya: Sneijder (csapatkapitány), Arsavin, Dzagojev, Van der Vaart
Csatár: van Persie, Ibrahimovic
cserék: Tyton, Szelin, Mellberg, Robben, Krohn-Dehli, Huntelaar, Sevcsenko, Lewandowsky


  • Vennék
  • Hírek