Vendel
6 °C
19 °C

A világbajnokságot mi nyerjük

2012.07.02. 22:12
Olaszország nevében Giorgio Napolitano államfő mondott köszönetet az Eb-második válogatottnak, amely hétfőn este érkezett haza, és első útja az elnöki palotába vezetett.

„Grazie! Grazie! Köszönjük! Köszönjük!" - skandálta a Cesare Prandellit és az olasz válogatott játékosait a római repülőtéren hétfő este váró tömeg.

„A keserűséget nehéz megemészteni, de így is nagyok voltunk!" - nyilatkozott az újságíróknak Gigi Buffon. Facebook-oldalán Claudio Marchisio azt írta, megható fogadtatásban volt részük a repülőtéren. „A világbajnokságot mi nyerjük!" - ígérte.

A csapat első útja a római elnöki palotába vezetett, ahol Giorgio Napolitano államfő fogadta a szövetségi kapitányt és a válogatottat. Napolitano az Eb minden fordulója után telefonon gratulált a csapatnak. „Azzal a kérdéssel mentünk mindig az öltözőbe, vajon az elnök úr telefonált-e már" - mondta Napolitanónak Prandelli. A csapatkapitány Buffon egyenként bemutatta az államfőnek a válogatott tagjait. A játékosok ajándékként egy aláírt labdát adtak a köztársasági elnöknek.

„Rendkívüli eredményt értetek el. Sikeretek ösztönzésként hatott az olaszokra. Ha Prandelli felállt volna a válogatott kispadjáról, megharagudtam volna rá" - mondta Napolitano. Az olasz államfő hangsúlyozta, hogy „sokat kell még dolgozni, és sok mindent meg kell még változtatni, nehéz időszakot hagytunk magunk mögött az olasz labdarúgásban és az olaszok életében is".

Az olasz labdarúgást sújtó bundabotrány után ez a válogatott visszaadta az olasz szurkolóknak a fociba vetett bizalmát - hangoztatta Giancarlo Abete, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke. Hangsúlyozta, hogy az olasz válogatott sikere sem ad amnesztiát a bundabotrányban érintett játékosoknak.