Afrika-kupa után az Eb-n csapott le a vihar

2012.06.15. 19:58
Félbeszakadt Bundesliga-meccs, másfél órát késő vb-elődöntő és vihar miatt csúszó magyar-ír. Az Eb első félbeszakadt meccse nem egyedülálló a történelemben.

Az Eb-nyitómeccs a varsói stadion zárható teteje miatt megúszta a halasztást, Donyeckben a vihar miatt le kellett hívni a játékosokat a pályáról. Összeszedtünk néhány időjárás által elszabotált mérkőzést.

Az 1974-es világbajnokságon az NSZK–Lengyelország elődöntő csúszott közel másfél órát, miután Frankfurtban a talaj használhatatlanná vált egy felhőszakadás után. Az özönvíz olyan nagy volt, hogy a helyi tűzoltóságnak kellett hengerelnie és szivattyúznia a pályát. A derék tűzoltók munkájának köszönhetően meccset végül megrendezték, Gerd Müller góljával 1-0-ra nyertek a németek.

A 2005-ös Konföderációs-kupa döntőjén az Argentína–Brazília-meccsen ázott be a vb-re modernizált frankfurti stadion teteje. A heves esőzéstől bezúduló miatt víz egy időre meg kellett állítani a játékot. A finálé sima 4-1-es brazil sikert hozott.

Három évvel később, 2008-ban, ismét csak Németországban okozott gondot az időjárás. A Nürnberg–Wolfsburg meccset 1-0-s hazai állásnál szakította félbe a játékvezető az ítéletidő miatt. A Bundesliga történetében ez volt az első találkozó, amit az időjárás miatt nem lehetett befejezni.

Az idei Afrika-kupán is az időjárás miatt kellett halasztani. A batai Estadio de Bata adott otthont a Líbia–Zambia mérkőzésnek, melynek kezdőrúgása hetvenöt percet csúszott az esőzés miatt, ráadásul ez a teljes aznapi menetrendet borította, mivel a következő mérkőzést is ugyanebben az arénában rendezték. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, miután a játékvezetők focira alkalmasnak nyilvánították a pálya talaját.

A hónap elején itthon okozott gondot a vihar. A Puskás Ferenc Stadionban nem tudták időben elkezdeni a Magyarország - Írország barátságos mérkőzést, a dán Hensen bíró a főváros fölött átvonuló heves vihar miatt nem akart kockáztatni. A meccs húsz perces késéssel indult és gólnélküli döntetlennel zárult.  • Hírek
  • Hírek