16:00, December 03.
Hollandia 3
Egyesült Államok 1
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 2
Ausztrália 1

Bárkit verne az Eb hajválogatottja

2012.07.06. 09:03 Módosítva: 2012.07.06. 09:11
Van, aki így nézett ki, de megjött az esze. Van, aki most néz ki így, de talán megjön majd az esze. Olyan is van, aki egyáltalán nem néz ki hülyén, de mindenképpen az Európa-bajnokság hajválogatottjában a helye.

Mivel itt elsősorban nem a lehető legütősebb taktikát próbáltuk meg mágnestáblára vetni, kicsit szedett-vedett lett a felállás. A válogatott legnagyobb része támadó szellemű játékos, de azért kapus, meg védő is akad. Annyira talán nem kapnának ki, ha így kéne őket pályára küldeni.

Buffon, Ramos, Piqué, Coentrao, Toivonen, Fabregas, Jiracek, Pirlo, Szamarasz, Balotelli, Ibrahimovic

Buffon, Olaszország

tag-reuters (6)
Fotó: Sergio Perez

Az olaszok kapusa nem csak haja alapján férne be egy ilyen válogatottba. Ő azok közé tartozik, akikek bármilyen frizurája is van, mindig jól áll.  Volt már hosszabb, rövidebb, de sosem kapott el minket görcsös röhögés az új séró láttán. Olasz, tudja, hogy kell kinézni.

Sergio Ramos, Spanyolország

98927485
Fotó: Elisa Estrada

A Real Madrid védője mindig is hosszú hajjal, fején azzal a bizonyos cipőfűzős megoldással  keserítette meg a csatárok életét, de az Eb-re valamiért stílust váltott. Ha babonából, jól tette, mert az első pár meccset kivéve kiválóan játszott, megnyerték a tornát.

Piqué, Spanyolország

000 Par482454
Fotó: Paul Ellis

Ez még a manchesteri időkből származik.  Ha Shakira látná, nem biztos, hogy gyereket szülne neki.

Coentrao, Portrugália

146648075
Fotó: Alex Grimm

Egy árnyalatnyival kellene csak hülyébb frizura neki, és máris tipikus focistahaja lenne. Így azonban kicsit több.

Toivonen, Svédország

93088207

A svédnek, aki finn, szőke haja van, de ábrázata kellően bugyuta ahhoz, hogy ne legyen az a tipikus viking-kinézetű, legyőzhetetlen hős. Inkább valami izlandi művészfilmben tudjuk elképzelni, ahogy másfél órán keresztül ül a kocsmában és örökös balszerencséjén búslakodik.

Fabregas, Spanyolország

51131240
Fotó: Jamie Mcdonald

Erre a képre tényleg nem lehet semmit mást mondani, csak azt: mindenki volt fiatal.

Jiracek, Csehország

2012-06-08T195429Z 1415169742 LR2E8681JAI3R RTRMADP 3 SOCCER-EUR
Fotó: Kacper Pempel

Az Eb-k történetének negyedik leggyorsabb góllövőjére szemből nézve azt is nyugodtan rá lehet mondani, hogy itt már egy olló sem segítene, de azért mégis. Plasztikai sebész persze sürgősebb lenne.

Pirlo, Olaszország

000 Par7189700
Fotó: Patrick Hertzog

Ezt a hajszerkezetet senki másnak nem bocsátanánk meg, neki viszont szabad. Igazából jól is áll, el sem tudnánk képzelni máshogy.

Szamarasz, Görögország

Szamarasz és Boateng összecsapása
Szamarasz és Boateng összecsapása
Fotó: Bartosz Jankowski

Róla kétféle kép szokott készülni: az egyiken mint egy görög isten, a másikon mint egy idióta. Itt most az előbbi látható.

Balotelli, Olaszország

tag-reuters (26)
Fotó: Kai Pfaffenbach

Az egyszerre faragatlan bunkó és született zseni, akinek a frizurájáról még baseball-sapkát is csináltak (3. kép). Nem a legeredetibb ez a punkos séró, de a három hét alatt annyira összefonódott a nevével, annyira beleégett az agyunkba, hogy máshogy már el sem tudnánk őt képzelni. Maradjon csak így.

Ibrahimovic, Svédország

000 Par7154176
Fotó: Jeff Pachoud

Korábban - Ramoshoz hasonlóan - ő is összekötötte, aztán kb. egy éve váltott, copfban kezdte hordani. Az első ilyen kép sokként érte a futballszerető társadalmat, azóta viszont sikerült megszokni.  • Hírek