Kommandósok kísérik majd a VIP vendégeket

2012.06.02. 13:17 Módosítva: 2012.06.02. 13:55

Az Eb ideje alatt a rendbontókat maximum 24 óráig fogják őrizetben tartani, függetlenül a attól, hogy ukrán vagy külföldi-e az illető, hangzott el az ukrán rendőrség kijevi sajtótájékoztatóján. A VIP- vendégeket a „Titán" elit rendőrség osztagának tagjai fogák kísérni és védeni.

Fotó: Sergei Supinsky

Az Eb ideje alatt a rend fenntartása érdekében öt szomszédos megyéből ( Vinnyicai, Zsitomiri, Kirovográdi, Cserkaszi és Hmelnyicki) fognak összesen 1200 rendfenntartót kivezényelni Kijevbe. A bajnokság alatt közel hétezer rendőr teljesít majd szolgálatot.

Önkéntesek fogják segíteni a lembergi (lvivi) rendőrök munkáját. A mintegy 60 egyetemista önkéntes feladata a külföldiekkel való kommunkiáció lesz. Többségük az utcán fog segíteni, néhányan a hivatalokban lesznek. A rendőrök emellett szótárgépeket is kaptak, hogy a nyelvtudás hiánya ne hátráltassa a meccsek gondtalan lebonylítását és a városba érkező szurkolók eligazításást.

Készülődés Kijevben és Lembergben

A kijei és lvivi (lembergi) stadionok építésére, valamint a harkivi felújítására 800 millió dollárt költöttek, hangzott el a Gazeta.ua szerint az ukrán köztévé adásában. Egy nyilatkozó szerint ilyen keveset még sose költöttek a bajnokság előkészületeire,főleg nem a 21. században.

000 Par6556796
Fotó: Wojtek Radwanski

Viktor Janukovics ukrán elnök aláírta az Eb ideje alatt a stadionokban a dohányáruk reklámozásának valamint forgalmazásának  betiltásáról szóló törvényt. Eszerint június 8. és július 1-je között az UEFA dohányzás elleni kampányának jegyében tilos lesz a dohányzás is a stadionok területén.

Kijevben az Eb ideje alatt nem lesz strandszezon, hogy megelőzzék a fulladásos haláleseteket, a városvezetés ugyanis azt a visszajelzést kapta a nyugati országoktól, hogy strandjaik nem eléggé korszerűek. Anatolij Holubenko, Kijev alpolgármestere szerint „megiszik a szurkoló 3 decit, ugrik és megfullad."

Admir Mehmedi a Dinamo Kijev csatára így nyilatkozott az Eb-ről néhány mondatban: „Kijev lázban ég. Mindenütt plakátok köszönnek vissza, koncerteket rendeznek. Az ukránok büszkék nemzetükre és bíznak abban, hogy a bajnkoság megfelelő színvonalú lesz. De a kijevi városi közlekedéssel adódhatnak problémák, mert elég kaotikusnak látszik."

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM