Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Az Eb gólja a lengyel-orosz 1-1-en

2012.06.12. 22:53

1-1-et játszott az A csoportban az Eb második körében Lengyelország Oroszországgal Varsóban.

Az orosz kapus Malafejevről szóltak az első percek, két közeli fejest is védett, igaz az elsőnél inkább jó helyen állt, mert a labda olyan gyorsan jött, hogy ő mozdulni sem tudott, viszont a lábszáráról kipattant. A másikat szépen és elég simán húzta le. Lewandowski lövését viszont ő is csak nézte, a csatár jó 20 méterről próbálkozott, a labda nem sokkal ment el a jobb felső fölött.

Az oroszoktól Kerzsakovnak lehetett volna egy jó fejese, de nem találta el rendesen a labdát, majd úgy 20 perc mezőnyjáték következett. A 37.-ben aztán Arsavinék vezetést szereztek: épp a csapatkapitány ívelt be szabadrúgást balról, Dzagojev a 16-oson kívülről, egészen messziről futott be, mégis ő érte el, és csúsztatta a hosszú sarokba, és lett az Eb első háromgólosa.

A szünet után kettészakadt a pálya, a lengyelek mentek az egyenlítésért, az oroszok meg - kissé ész nélkül, a középpályát teljesen feladva - a második gólért. Lewandowskinak akadt is lehetősége, de Malafejev egészen remekül mozdult ki, és kiöklözte a labdát.

A másik kapunál Zsirkov gurított egyszer vissza röviden ígéretes helyzetben, majd a pocsék formában lévő Arsavin lőtt - neki szinte ziccerben - taccsra. A következő támadást is ő vitte fel, lőhetett, passzolhatott volna, utóbbit választotta, de röviden.

Ekkor még nem tűnt nagy hibának, de úgy 10 másodperc múlva igen, a lengyel kontra végigment, és Blaszczykowski bombagólt rúgott: Zsirkov nem nézte a labdát, úgy került a középpályáshoz, aki bal lábára vette át, majd kilőtte a kapu jobb oldalát. Igen erős volt, de picit csavarodott is a labda, jobban nem is lehetett volna eltalálni. Az Eb eddigi legszebb gólját szerezte.

A hazaiak utána pár percre beszorultak, de hamar feljöttek újra. Az orosz középpálya teljesen szétesett, így egy passzal már jócskán bejutottak az ellenfél térfelére. Kifejezetten lendületes volt a meccs, nem annyira színvonalas, de mindkét csapat gólt akart rúgni.

A 80. percben viszont elakadt a lendület, a felek rájöttek, ha így marad, az utolsó meccsen megszerezhetik a továbbjutást, nem is nagyon erőltették tovább. Olyan lehetőségféléig sem igen jutottak el, maradt az 1-1.

Az iksszel az oroszok ugyan nem mentek tovább, de a görögök ellen jó nekik egy újabb iksz a továbblépéshez. A lengyelek meg, ha megverik a végén a cseheket, szintén továbbjutók.