Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Nem Balotelli miatt sírt a német szurkolónő

2012.07.05. 10:28
Nem az olaszok két gólja miatt hullatta könnyeit az Eb-közvetítésben látott szurkoló.

A Németország-Olaszország Eb-elődöntő közvetítésében mutatott síró német nő miatt magyarázkodik az UEFA. Egy német tévécsatorna szerint a szurkoló nem az olaszok két gólját könnyezte meg, pedig a képsorok ezt sugallták.

Az ARD Eb-műsorának szerkesztője elmondta, a jelenetet még a német himnusz alatt rögzítették, a képeken látható düsseldorfi nő ekkor érzékenyült el, ezt rögzítették a kamerák. A megtévesztésre azután derült fény, hogy a nő több üzenetet is kapott ismerőseitől, akik azt szerették volna tudni, miért esett ennyire kétségbe, amikor még egy óra volt hátra a mérkőzésből.

A csatorna az ügyben már megkereste az UEFA-t, mert elfogadhatatlannak tartják azt, hogy a szervezet az élő közvetítést ilyen módon manipulálja. Az AP kérdésére a Nemzetközi Labdarúgó Szervezet reagált és egyben hárított is. Közleményük szerint a futball emberi oldalát és a német szurkolók érzéseit szerették volna átadni, ugyanakkor nem értettek egyet azzal a szerkesztői döntéssel, hogy a pityergő német nőt Balotelli második gólja után vágták be.

Korábban a német-holland csoportmeccs közvetítése kapcsán is tiltakozott az ARD. Akkor azt kifogásolták, hogy a labdát egy fiatal labdaszedő kezéből kiütő Joachim Löw megmozdulását a találkozó alatt játszották be, holott a német kapitány a mérkőzés előtt tréfálkozott. Az UEFA akkor azzal védekezett, hogy a bejátszás előtt és után is korábbi felvételeket mutattak, egyértelművé téve, hogy nem élő képsorokról van szó.

Az ARD és a szintén német ZDF is úgy véli, szokatlan és az általuk bevett közvetítési módszerekkel összeegyezhetetlen fogások ezek az UEFA részéről.