Buffon megsúgta, hová lőjem a 11-est

2012.06.25. 09:31
Montolivo megkönnyebbült, Diamanti pedig Buffonra hallgatott. Olasz nyilatkozatok a győztes negyeddöntő után.

Prandelli szerint szerencsére is szükség volt a továbbjutáshoz, Buffon pedig a mindent eldöntő büntetőt rúgó Diamantinak adott tanácsot, hogyan helyezze a labdát.

„Egyáltalán nem lepett meg, amit a pályán láttam, számítottunk rá, hogy mi fogjuk irányítani a mérkőzést. Próbáltunk focizni és kicsalogatni Angliát. Azt hiszem, ha sikerült volna gólt szereznünk, jobb mérkőzést játszottunk volna. Megérdemeltük a győzelmet, de sajnáltam, hogy a mezőny egyik legjobbja, Montolivo kihagyta a tizenegyesét. Amikor Pirlo állt oda a büntetőhöz, nyugodt voltam, ő egy igazi sztár és hozta, amit elvártunk tőle. A tizenegyespárbajok nyolcvan százaléka a szerencsén múlik, néhány játékoson nagy a nyomás ilyenkor, mások higgadtan kezelik a helyzetet" - nyilatkozott a Prandelli a továbbjutás után, majd a németek elleni meccsről is beszélt.

„A német csapat nagyszerű, mindig támadó meccseket játszanak. A görögök ellen több helyen is változtattak, mégis ugyanolyan jók voltak. Szeretnénk, ha mindenki egészséges és kipihent lenne az elődöntőre, úgyhogy most csak haza akarunk menni és aludni egyet."

Buffon megfogja Young büntetőjét
Buffon megfogja Young büntetőjét
Fotó: Nigel Roddis

A tizenegyest rontó Riccardo Montolivo természetesen megkönnyebbülve nyilatkozott a negyeddöntő után. „Hatalmas megkönnyebbülést érzek, szörnyű volt kihagyni a tizenegyest. Szerencsések vagyunk, hogy olyan kapusunk van, mint Buffon, de a győzelmet is abszolút megérdemeltük. Többet támadtunk és a helyzeteket is mi alakítottuk ki, még ha nem is sikerült őket gólokra váltani. Tizenegyesekkel kiesni egy ilyen meccs után kegyetlen lett volna. Senkitől sem félünk, pláne egy ilyen teljesítmény után."

A tizenegyespárbajt és a továbbjutást eldöntő Diamantinak Buffon súgott a büntetője előtt. „Őszintén szólva nem sok mindenre gondoltam a rúgás előtt. Csak az járt az eszemben, hogy berúgom a labdát, aztán pedig odarohanok Buffonhoz, aki azt javasolta, hogy helyezzem a szélre a labdát."

Buffon szokás szerint nem nézett oda egyik olasz tizenegyesnél sem és a csapattársaiért védett. „Csak arra koncentráltam, hogy minél több büntetőt megfogjak, mert a csapattársaim megérdemelték a továbbjutást. Fantasztikus érzés volt megfogni Cole tizenegyesét, rögtön az jutott eszembe, mennyien izgulhattak most. A földrengésben szerencsétlenül jár emberekre és az Eb-re elutazott szurkolóinkra gondoltam a védés után. Elismerem, hogy súgtam Diamantinak. Azt mondtam neki, Hart biztos látta, hogy rúgja a tizenegyeseket, ezért változtatnia kell."

Az olasz válogatott a németekkel találkozik az elődöntőben június 27-én.  • Hírek
  • Hírek