Ferenc
10 °C
29 °C

Orbán ott lesz a nyitómeccsen

2012.06.06. 12:14

Donald Tusk lengyel kormányfő azt mondta, tudomása szerint Orbán Viktor miniszterelnök is jelen lesz pénteken a lengyel–ukrán Európa-bajnokság varsói nyitómérkőzésén.

Tusk, aki a lengyel válogatottal találkozott, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, hogy az Eb ünnepi megnyitójára nem hívott meg külön minden európai vezetőt, „de a mérkőzés iránt érdeklődőktől visszajelzést kért", amelyet várhatóan csütörtökig küldenek meg. Kitért arra, hogy tekintettel a futball iránti szenvedélyére, külön szeretettel hívta meg a magyar miniszterelnököt.

„Tudomásom szerint (Orbán Viktor) holnapután részt vesz a megnyitón" - mondta.
Véleménye szerint a mérkőzések iránti érdeklődés mutatja, hogy az Eb lengyelországi vonatkozásában szó sincs politikai bojkottról. Ezt bizonyítja, hogy a vasárnapi Olaszország-Spanyolország meccsre az olasz államfőn és a spanyol miniszterelnökön kívül több európai vezető is Gdanskba utazik.

Tusk azt is megjegyezte, hogy a lengyel válogatottnak nagy erőssége Franciszek Smuda szövetségi kapitány, aki jól felkészítette a csapatot, így szerinte a pénteki görög-lengyel mérkőzésen Lengyelország 1-0-ra legyőzi ellenfelét.