Buda, Richárd
-3 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Prandelli: Bátrabbnak kellett volna lennem

2012.07.02. 19:41
A spanyolok ellen elvesztett Eb-döntőről beszélt Cesare Prandelli olasz szövetségi kapitány krakkói sajtótájékoztatóján.

Az olasz újságírók elismerő tapssal fogadták Prandellit, aki a válogatott hazaindulása előtt nyilatkozott a4-0-ra elveszített Eb-döntőről.

„Bátrabbnak kellett volna lennem. A spanyolokkal szemben módosítanom kellett volna a csapat összetételét, nem tettem meg, mivel az irántuk érzett tiszteletből ugyanazokkal a játékosokkal akartam pályára lépni, akikkel eljutottam a döntőig" - hangoztatta Prandelli. Hozzátette, két nappal több pihenés jót tett volna a németekkel szembeni elődöntő után elfáradt csapatnak.

Prandelli szerint a válogatott mindenképpen elismerést érdemel, mivel a „megöregedett és fásult Olaszországban váltani próbált új és ötletes hozzáállással". Megerősítette, hogy a 2014-es világbajnokságon is ő fogja vezetni az olasz válogatottat, amelynek következő állomása a jövő évi dél-amerikai Konföderációs Kupa lesz.

Az olasz válogatott gépe este hat órakor szállt le a római repülőtéren, ahol a családtagok és hatalmas tömeg várta. Prandellit és a játékosokat hétfő este Giorgio Napolitano köztársasági elnök fogadja Rómában.