Krisztina
19 °C
25 °C

Puyol megsérült, nem mehet az Eb-re

2012.05.08. 13:57 Módosítva: 2012.05.11. 13:57

Az Espanyol elleni 4-0-ra megnyert hétvégi bajnokin megsérült a Barcelona csapatkapitánya, a spanyol válogatott védelmének irányítója, Carles Puyol.

Puyol térdét május 12-én műtik - artroszkópos beavatkozással -, vagyis nemcsak az utolsó tét nélküli bajnokin, hanem a május 25-i Spanyol Kupadöntőn sem játszhat, emellett értelemszerűen az egy hónap múlva kezdődő Európa-bajnokságot is ki kell hagynia a 34 éves játékosnak.

Vicente del Bosque világbajnok alapcsapatából tehát újabb klasszis esett ki, hiszen David Villa még tavaly decemberben törte a lábát, most már teljes értékű munkát végez, de meccs nélkül nem nyerheti vissza formáját.

Puyol egy korábbi ütközése
Puyol egy korábbi ütközése
Fotó: Lluis Gene

Puyol kiemelkedő védőmunkája mellett a németek elleni vb-elődöntőt is eldöntötte fejesgóljával 2010-ben.

Puyol eddig 99-szer szerepelt a spanyol nemzeti csapatban. A címvédő együttes június 10-én, az olaszok ellen kezdi meg az Európa-bajnoki küzdelmeket.

"Ilyen a futball, óriási veszteség ez a számunkra - reagált a hírre Vicente Del Bosque szövetségi kapitány. - Puyol nagyon fontos láncszeme a csapatunknak, s az elvesztése teljesen felborítja a terveimet. Karizmatikus egyéniség, aki ráadásul nagyon közel jár ahhoz, hogy 100. fellépését ünnepelhesse a nemzeti csapatban."