Torres: A spanyolok történelmet írhatnak

2012.06.05. 16:38
Amikor elveszítesz valamit, akkor rádöbbensz, mennyire fontos neked. Ez történt a spanyol válogatottban Fernandóval is, nyilatkozta a Chelsea-s spanyol csapattársa.

Fernando Torres, a Chelsea játékosa 48 mérkőzés alatt csak 11 gólt lőtt mióta a Liverpooltól  átszerződött. A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságon vasárnap, az olaszok ellen kezd a spanyol válogatottal.

A spanyolok történelmet írnának, ha egymást után a harmadszor nyernének nagy tornát. „Ezt még senki nem érte el a labdarúgás történetében, és ez ráébreszt minket ennek fontosságára és hogy mennyire nehéz lesz. Talán mi leszünk az elsők, ez az oka, hogy itt vagyunk, mindent meg fogunk tenni, hogy a célt elérjük. A válogatott nagyon jól dolgozik együtt, és kevés oka lehet, hogy ez megváltozzon. Nagyon határozott, erős csapat” - mondta Torres a The Sunnak.

Kétszer már sikerült

2008-ban az osztrák-svájci közös rendezésű Eb-n Spanyolország válogatottja 1-0-ra legyőzte Németországot a döntőben, 2010-ben, a dél-afrikai  vb-döntőn pedig a hollandokat.

Honfitársa és klubtársa, Oriol Romeu szerint nagy játéktapasztalata segíti majd Torrest az Eb-n. „Fontos játékosa lesz válogatottjának, mert kiváló játékos, nagy tapasztalata van. A Chelsea-nek szintén fontos, a szurkolók nagyon szeretik őt, éneklik a nevét a mérkőzések alatt” – mondta Romeu.

Torres korábban elmondta, hogy jobban izgul, mint valaha, miután a Venezuela elleni barátságos mérkőzésről Vicente Del Bosque kihagyta a keretből. Romeu szerint ez jó hatással volt Torresre: „Amikor elveszítesz valamit, akkor rádöbbensz, mennyire fontos neked. Ez történt a spanyol válogatottban Fernandóval is. Del Bosque kihagyta a keretből, és figyelmeztette. Ez pozitívan hatott rá, folytatta az edzést a szezon végéig és most ott van a keretben, és esélyes, hogy Európa-bajnokságot nyerjen.”  • Hírek
  • Hírek