Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Welbeck csodagólja kiejtette a svédeket

2012.06.15. 23:08
Az angolok majdnem ráfáztak a kényelmességükre, de - a következő meccsen már visszatérő Rooney helyett játszó - Carroll és a franciák ellen semmit nem mutató Welbeck, valamint a csereként beálló Walcott nyerőemberek voltak, Anglia 3-2-re legyőzte Svédországot.

Az angolok Carrollal álltak fel elől, Welbeck eggyel hátrébb jött. Jobban kezdtek, bár komolyabb helyzetük az elején nem volt, a svédek pedig nem tudtak mit kezdeni a fegyelmezetten visszazáró ellenféllel.

A 23. percben Carroll szerzett vezetést: Gerrard ívelte be a labdát, a Liverpool támadója tíz méterről fejelt a jobb alsóba. Az első félidőben ezen kívül nem sok egyéb történt, megérdemelten vezettek az angolok.

A másodikban aztán gyorsan meglepték őket a svédek. Négy perce ment a játék, Ibrahimovic távoli szabadrúgása pattant le a védőkről, a Milan csatára visszaollózta, éppen Mellberg elé, akinek lövését Johnson próbálta menteni, de csak beljebb segítette. Öngóllal egyenlített Svédország.

Úgy tűnt, Gerrardék ki sem jöttek erre a félidőre, nyolc perc múlva jött a fordítás. Larsson ívelt élesen egy szabadrúgást a kapu elé,  Carroll és Johnsson is nézte, ahogy Mellberg a hosszúba fejel.

A pár perccel korábban csereként beálló Walcott viszont megint visszahozta az angolokat a meccsbe. Egy szöglet után kifejelt labda pattant elé, tizennyolcról lőtte el, a becsúszó Larssonon felpörgött, ami becsapta Isakssont. Itt úgy tűnt, a svédek nem esnek össze, Olsson és Ibrahimovic is veszélyeztetett.

Walcott zseniális húzás volt Hodgsontól, gyorsaságával nem tudtak mit kezdeni a svéd védők. A 78. percben ő és Welbeck hozta össze a torna eddigi legszebb gólját, előbbi ment el bal szélen, belépett két svéd közé, az alapvonal előtt középre tette a labdát, Welbeck érkezett rá, majd a kapunak háttal, sarkazó mozdulatta tette tovább a hosszúba. A hibátlanul játszó Gerrardnak volt még egy hatalmas ziccere a hosszabbításban, de Isaksson bravúrral védett.

Franciaország és Anglia négy ponttal áll a második forduló után a D csoportban, a svédek ezzel a vereséggel - az írek után másodikként - kiestek. Ukrajnának három pontja van, az utolsó körben Angliával játszanak. Rooney visszatér.