Rasszista célpontok a 11-est rontó angolok

2012.06.26. 10:31
Közösségi oldalon gyalázták tizenegyespárbajban hibázó Ashley Cole-t és Ashley Youngot. A rendőrség vizsgálódik.

Vizsgálatot indított az angol rendőrség annak a Twitter-felhasználónak az ügyében, aki az Anglia - Olaszország mérkőzés után több rasszista megjegyzéssel gyalázta a tizenegyespárbajban hibázó Ashley Cole-t és Ashley Youngot.

A londoni férfi közösségi oldalon folytatott őrjöngésére többen is figyelmesek lettek, így jutott el az információ a hatóságokhoz. Az érintett később azt írta, csupán viccelt. „Csak vicceltem, nyugodjatok meg. Remélem, a rendőrség is tisztában van vele, hogy csak egy vicc volt az egész."

A hatóságot persze nem hatotta meg a bűnbánás, vizsgálatot indítottak, de ennél több egyelőre nem történt. Megszólalt az angol szövetség is, aggodalmát fejezte ki a megjegyzések miatt. Közleményükben elmondták, a két játékos mindent megtett az Eb-n a csapatért.

Angliában komolyan veszik az ilyen támadásokat, a huszonegy éves Liam Stacey márciusban ötvenhat napos börtönbüntetést kapott, miután Twitteren rasszista megjegyzést tett a Tottenham–Bolton-meccsen összeesett Fabrice Muambára.  • Hírek
  • Hírek