Anglia csoportelső, Kassaié az Eb bíróhibája

2012.06.19. 23:00
Rooney visszajött, betalált, mennek az olaszok ellen, de a meccs a magyar bírók hibáiról lesz híres.

Anglia 1-0-ra legyőzte Ukrajnát a D csoport utolsó fordulójában, a meccsen Kassai Viktor játékvezető nem adta meg a hazaiak egyenlítő gólját, aminél az akciót előtte lesről engedték el a magyar bírók. Rooneyék csoportelsők, mert a mögöttük második franciák kikaptak a svédektől.

Wayne Rooney két meccses eltiltása után visszatérhetett a csapatba, de az első 20 percben csak nézhette a labdát, mert az az ukránoknál volt, az angolok szinte át sem jöttek a félpályán. A hazaiak a sérült, így csak kispados Sevcsenko nélkül viszont veszélytelenek voltak, az első nagy lövés a 22. percben Guszevtől jött, 30 centivel fölé.

A 30. perc környékén jöttek át először komolyabban az angolok, Rooney kapott remek beadást, de jóval mellé csúsztatta. (Talán, ha nem az első meccse, befejeli.)

Nem telt el két perc, Jarmolenko tört be a tizenhatosra jó cselekkel, de ballal pont középre, Hart hasába rúgta a labdát. A szünetig már nem történt semmi, nagyon gyenge 45 percet zártak, persze az angolok a 0-0-lal is továbbmentek, az ukránoknak meg még volt újra háromnegyedórájuk, hogy belőjék a győzelemhez szükséges gólt, ami nekik jelentett volna folytatást.

Csakhogy a szünet után három perccel kaptak egyet: Gerrard jobb oldali beadása két védő lábán is megpattant, Pjatov nem tudta lereagálni, mellé nyúlt, és a lábánál felpattanó labdát Rooney a hosszú kapufánál egy méterről befejelte.

Gerrard harmadik gólpassza volt a tornán, öt perc múlva leosztotta a negyediket is, Rooney majdnem a felezővonaltól mehetett egy az egyben a kapusra, ám befutották, visszavette a labdát, és a támadás elhalt.

Az ukránok csak győzelemmel mehettek tovább, és a 60.-tól el is kezdtek próbálkozni. Milevszkij a 60.-ban fölé fejelt közelről, majd Devics ugrott ki, és vezette a labdát Hartra: a tizenhatosról lőtt, a kapus beleért, a labda felpörgött, és már áthaladt a gólvonalon, amikor a visszaérő Terry visszahúzta a mezőnybe - Kassai Viktor játékvezető nem adta meg a gólt. Vad II. István, az alapvonalon helyezkedő segítője, aki úgy négy méterre állt az esettől, valószínűleg nem látta bent a labdát.

Kassaiék ráadásul duplán hibáztak, mert a 'gólpasszos' Milevszkij lesről indult az akciónál. Ezt Erős Gábor partjelző nézte el, az ukránokat meg kellett volna állítani.

A 68.-ban már Cole-nak volt nagy helyzete a másik oldalon, de Pjatov most nagyot fogott visszavetődve. A 70.-ben sérülten is beállt Sevcsenko, viszont sokat nem tudott hozzátenni a meccshez, és a lefújásig helyzet nem is alakult ki.

Mivel a másik meccsen a franciákat 2-0-ra megverte Svédország, Anglia csoportelső lett, Olaszországgal játszik vasárnap, Franciaország meg szombaton Spanyolországgal találkozik.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM