Villa fájdalma Spanyolország gyötrelme is

2011.12.16. 17:12
Ha nem is jelentősen, de romlottak Spanyolország kilátásai az Európa-bajnoki aranyra. Három ponttal leminősítettük a válogatottat, de pontszámban még így is verik a németeket. A dánoknál egy bajkeverő jelent meg, Anglia viszont kaphat egy esélyt.

David Villa sípcsonttörése már egy olyan hír, ami nyugtalanítja a Futballminősítő Intézetet is. Ettől a spanyolok még favoritok maradnak, és semmi okunk feltételezni, hogy az oddsokat alapjaiban megrengetné az esetleges távolmaradása a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságtól.

A helyzet azonban nyugtalanító, bizonytalanságot szülhet. Amit még az is fokoz, hogy Fernando Torres pocsék formája csak nem akar javulni a Chelsea-ben. Két centert elveszíteni pedig nem a legjobb előjel egy olyan tornán, amelyiken hat meccset kell lejátszani, és mondjuk ötöt meg is nyerni.

Fernando Llorente is végigküszködte eddig a szezont, és hát a bilbaói csatár messze nem virtuóz, neki inkább a fejjátéka használható.

A valenciai Soldado persze megoldás lehet, mert a sevillai Negredónál sokkal jobb formában van, és nemcsak 9 bajnoki gólja miatt mondjuk ezt, hanem egyszerűen jobb játékos.

Del Bosque-nak tehát vannak gondjai, bár lehet, hogy Guardiola megtalálja neki az ideális felállást, hiszen a Santos ellen a klub-vb döntőjében a Barcelonának kell egy center.

Ha Guardiola úgy formálja a játékrendszert, abból a válogatott is jól kijöhet, mert egyszerűen csak át kell vennie. A lehetőségek azonban korlátoltak, el lehet képzelni Pedrót a csatársorban, ami egyelőre furcsa, de lehet, hogy bejön. Vagy a 20 éves Cuencát is be lehet vetni.

000 Del530754
Fotó: Kazuhiro Nogi

Ha Villa fel is épül négy hónap alatt, akkor is még formába kellene lendülnie. Kicsi az esély, hogy ő lenne az új Marco van Basten, aki a kispadról indulva lett hős.

Kik ezek az emberek?

Dánia joggal aggódik egyetlen csatáráért, annak is mentális állapotáért, mert Nicolas Bendtner nem fizetett ki egy pizzát, és emiatt még nagy botrányt is csapott, és elő is állították, mert csapattársával autókat rongált. A 137 pontos Dánia besorolásán egy keveset (1 pontot) változtattunk, mert így is vastagon negatívak a kilátásai. (Ellenfelek: Hollandia, Portugália, Németország)

Az angolok viszont már csak két meccsre nélkülözik Wayne Rooney-t, az UEFA méltányosságának köszönhetően, igaz a franciák ellen még így nem játszik rögtön az Eb elején.

A továbbjutásnak természetesen nélküle is meg kellene lennie, és egész biztos, hogy nem lesz a csatár lábában annyi fontos meccs, mint általában, mert a BL-ből kizuhant a Manchester United. Sir Alex pedig inkább büntetésként tekint az EL-re, mint egy komoly sorozatra, és nagyon könnyen előfordulhat, hogy pihenteti Rooney-t.

Anglia két pontot javított, így már 149 pontja van, egyre erőteljesebben próbálja leszakítani magáról Olaszországot.

H   Pontszám
Változás
1.  Spanyolország 178 pont
 
2.  Németország 172 pont
 
3.  Hollandia 165 pont  
4.  Oroszország 157 pont  
5.  Anglia 149 pont  
6.  Olaszország 146 pont  
7.  Írország 146 pont  
8.  Svédország 141 pont  
9.  Dánia 136 pont  
10.  Portugália 127 pont  
11.  Görögország 127 pont  
12.  Horvátország 127 pont  
13.  Ukrajna 122 pont  
14.  Franciaország 120 pont  
15  Csehország 115 pont  
16.  Lengyelország 109 pont  


  • Hírek
  • Bankszámla