Előd
10 °C
16 °C

Aczél Zoltán három napig sem volt edző

2013.01.05. 18:52

Aczél Zoltánt csütörtökön nevezék ki Szigetszentmiklóson Zoran Kuntics mellé pályaedzőnek, de szinte azonnal felmondott. A fogadási csalással gyanúsított Aczél szombaton a klubot ért támadások miatt döntött a távozás mellett.

„A szakember és a klub közötti megállapodásnak volt egy szóbeli záradéka, amely szerint a korábban fogadási csalással összefüggésbe hozott edző bármikor felmondhat, amennyiben úgy érzi, hogy a munkavállalással támadásnak teszi ki az egyesületet, illetve az SzTK-Erimánál dolgozó további szakembereket" - írják a klub honlapján.

„Nagy köszönettel tartozom a szigetszentmiklósi klubnak, hogy ebben a nehéz helyzetben lehetőséget biztosított nekem a munkára. Hálás vagyok azért, hogy felvállalva a nehézségeket is felkértek arra, hogy dolgozzak az egyesületnél. Az elmúlt napokban komoly támadások érték a klubot amiatt, mert bíztak bennem és figyelembe vették az ártatlanság vélelmét. Semmiképpen nem szeretném, ha az SzTK-t sérelem érné, hiszen valóban sokat tett értem ez az egyesület, de most azzal segítek a legtöbbet, ha távozom, ezért a felmondás mellett döntöttem" - nyilatkozta Aczél.

Aczél Zoltánt, aki 2008 és 2010 között a magyar válogatott másodedzőjeként is dolgozott, 2011. november 30-án vették őrizetbe, mert kétrendbeli, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja merült fel vele szemben, még 2009 tavaszán a Siófok vezetőedzőjeként.

Az eset miatt a Szombathelyi Haladás szerződést bontott a trénerrel. A Központi Nyomozó Főügyészség tavaly márciusban a két siófoki után egy újabb, REAC-mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsította meg a szakembert, aki 2006 és 2008 között dolgozott a rákospalotaiak vezetőedzőjeként.