Gyöngyi
4 °C
14 °C

Mancini szerint semmi nem történt más alkalmakhoz képest

2013.01.05. 01:15

Csütörtökön a Premier League második helyén álló Manchester City edzésén egymásnak ugrott Roberto Mancini vezetőedző és 22 éves játékosa, Mario Balotelli. A két olasz afférja amiatt robbant ki, hogy az edző kritizálta az edzésen Balotelli hozzáállását, aki alattomos módon lerúgta Scott Sinclairt.

Mindketten feldúltan távoztak a pályáról. Pénteken a Guardiannak Mancini interjút adott. Arról beszélt, hogy a válogatott csatárnak meg kell változnia, de nem akarja büntetni, megkapja 100 százalékosan az esélyt.

„Meg kell értenie, hogy egy futballista karrierje nagyon, nagyon rövid. 22 éves, de három, négy, öt év egy másodperc alatt elrepül. Ha nem változik meg, nagyon nehéz lesz a jövője. Neki, nem nekem."

Mancini az esetről azt mondta, elveszette a fejét. Játszottak, amikor Balotelli lerúgta csapattársát, Mancini durván leküldte a pályáról, de Balotelli visszaszólt, hogy nem megy, ekkor az edző megragadta és ellökte. „Semmi különös. Nem harc, ez nem igaz. A képek nem valósak" - mondta. Egy másik kérdésre azt is elmondta, hogy a csütörtöki affér semmi nem volt ahhoz képest, ami máskor történni szokott.

Mancini kijelentette, a klub tulajdonosa, Manszur sejk támogatja, mert mindannyian reménykednek, hogy Balotelli képes megváltozni. Mancini cáfolta az interjúban, hogy mindig megbocsát neki, néha három-négy hétre kirakja a rossz magaviselete miatt.

A City a hét végén FA-kupában játszik a Gianfranco Zola által vezetett Watforddal. Mancini kizárta, hogy Balotelli kezdőként pályára lépjen, a vírusos betegsége miatt, és mert keveset edzett.