Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

A Fradi visszavágott 1975-ért

2013.01.18. 18:01
Az elején megilletődött Ferencváros érett játékkal, megérdemelten győzte le 3-2-re a Dinamo Kijevet Marbellán, felkészülési meccsen.

Gyámoltalanul kezdte a meccset a Ferencváros és már a hatodik percben gólt kapott a Dinamo Kijev elleni felkészülési meccsen. Elég értelmetlen helyzetben történt egy lerántás a 16-oson belül, a büntetőt Guszev a léc alá vágta. A 20. perctől összekapta magát a Fradi, olyannyira, hogy nem csak egyenrangú ellenfele volt neves riválisának, hanem veszélyes akciókkal némi mezőnyfölényt is kiharcolt.

Előbb a próbázó Zseravica, majd Böde Dániel is veszélyes kapura lövéssel mutatta meg a magyar klub erejét. Zseravia, aki a Paks elleni edzőmeccsen két gólpasszt is adott, ismét ebben volt jó. Szögletét egy kapu előtti kavarodás után a 31. percben Otten kotorta be közelről. Nem érdemtelenül egyenlített a Ferencváros a játékoskeretre nézve lényegesen erősebb Kijevvel szemben.

Egy szerencsétlen potyagól sem szegte a Fradi kedvét a második félidő elején. Ekkor már irányította a játékot a magyar csapat. Böde az 55. percben fejesből egyenlített, majd a 67. percben kapufát lőtt. Julian Jenner kis híján bombagólt szerzett. Aztán a 75. percben Böde megfordította a meccset, Jenner káprázatos beadásánál a kapust megelőzve fejelt a kapuba.

Somália száz százalékos helyzetben a kapus lábába rúgta, majd Böde mindenkit lefutva a kapufára emelt, később az egykori paksi szenzációs csellel és lövéssel ejtette ámulatba Oleg Blohint, a Dinamo edzőjét, aki még 1975-ben szomorította Ferencváros-drukkereket a KEK-döntőben. A meccs után viszont ő is elismerően fogott kezet Ricardo Monizzal.